5 рецептів домашніх скрабів для шкіри стоп

Всі ми дбаємо про свої шкіру та волосся. Підбираємо косметику та домашні маски відповідно до типу нашої шкіри, купуємо засоби для очищення, зволоження та пілінгу. Але багато хто забуває, що шкіра ніг потребує такого ж догляду, як обличчя та волосся, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Особливо ретельно потрібно доглядати за сухою шкірою стоп. Для цього необхідні відлущення та зволоження. Ви можете скористатись фабричними скрабами, або ж приготувати їх вдома з інгредієнтів, що підходять саме вам.

Найпростіший скраб можна приготувати з цукру та лимона. Розріжте лимон на дві половини. Вмочіть їх в цукор та помасажуйте ними стопи протягом 10 хвилин. Цукор чудово відлущує відмерлу шкіру, а лимон допомагає зволожити та освітлити шкіру.

Ще один варіант домашнього скрабу складається з дитячої олійки та солі. Вам потрібно 2 столові ложки олійки та чайна ложка солі. Акуратно помасажуйте ноги цією сумішшю, потім помістіть їх у теплу воду. Через 10 хвилин ретельно вимийте ноги. Сіль видалить відмерлу шкіру, а олійка зволожить ваші стопи.

На сході для догляду за шкірою часто використовують камфору. Щоб приготувати з неї скраб для ніг, потрібно змішати дві розчавлені таблетки камфори та столову ложку меду. Нанесіть суміш на стопи та помасажуйте їх. Залиште скраб на шкірі ще на 10 хвилин, після чого помийте ноги теплою водою.

Бобові відомі своїми корисними властивостями, в тому числі й для здоров’я шкіри. Один з рецептів скрабів для ніг включає в себе сочевицю. Щоб його приготувати, подрібніть блендером 4 столові ложки сочевиці. Додайте до них три столові ложки кокосової олії. Сочевиця допоможе видалити відмерлі частки шкіри, а кокосова олія зволожить стопи.

Якщо у вас вдома є нутове борошно, ви можете змішати дві столові ложки цього продукту зі столовою ложкою йогурту. Ретельно їх перемішайте і змастіть цією сумішшю стопи. Масажуйте стопи протягом 5 хвилин. Після цього занурте ноги в теплу ванночку на 10 хвилин.

Поділись


Новини партнерів