3 скраби для губ, які ви можете приготувати в дома

Ви коли-небудь відчували біль або помічали кров на губах після посмішки чи звичайної розмови? Можливо, потріскана шкіра на губах завдає вам незручностей? Це означає, що губи потрібно більше зволожувати та видаляти з них відмерлі частинки шкіри, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Незалежно від пори року, наші губи залишаються вразливими, оскільки на них шкіра тонша, ніж на інших ділянках обличчя, а також на них немає сальних залоз. Для губ випускається велика кількість скрабів у всіх цінових категоріях, але ви можете приготувати вдома корисний скраб з натуральних компонентів.

Ось рецепти трьох домашніх скрабів для губ:

Кокос і мед – одні з найкращих компонентів для догляду за шкірою. Щоб приготувати скраб, вам знадобиться по столовій ложці меду та кокосової олії, а також трохи цукру та, якщо ви любите більш рідкі продукти, теплої води. Акуратно втирайте суміш у губи протягом 3 хвилин, і ви помітите, що сухі частинки шкіри були видалені, а губи стали більш гладкими.

Якщо ви не любите кокос, можете приготувати скраб з меду та меленої кави. Додайте до столової ложки меду таку ж кількість кави. Ретельно перемішайте їх. Потім нанесіть суміш на губи і втирайте її протягом двох хвилин, після чого залиште скраб на губах ще на дві хвилини. Такий скраб не лише ефективно видалить відмерлі частинки шкіри, а і зробить губи більш зволоженою.

Але обидва ці скраби є доволі жорсткими. Що ж робити тим, хто полюбляє ніжне та делікатне відлущення? Ви можете скористатись своїм звичайним скрабом для обличчя, додавши до нього подрібнені пелюстки троянди. Змішайте їх разом, щоб частинки пелюсток рівномірно розподілились у скрабі. Нанесіть суміш на губи, трохи їх помасажуйте та залиште приблизно на хвилину. Для збільшення тривалості ефекту, після того, як змиєте скраб, нанесіть на губи бальзам.

Поділись


Новини партнерів