5 помилок у догляді за волоссям, яких припускаються майже всі

Вам цікаво, чому ваше волосся стало ламким або занадто жирним? Є багато факторів, які можуть на це впливати. А коли мова йде про щоденний догляд за волоссям, багато людей припускаються помилок і навіть не підозрюють про це, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось п’ять поширених помилок у догляді за волоссям, які можуть призвести до його пошкодження:

Ви миєте волосся щодня. Якщо ви щодня миєте голову, то змиваєте зі шкіри голови захисний ліпідний шар. Тоді шкіра починає виробляти більше шкірного сала, аби це компенсувати, а волосся через нестачу захисту стає більш ламким та вразливим. В ідеалі голову потрібно мити не частіше, ніж 3-4 рази на тиждень, залежно від типу вашого волосся.

Ви використовуєте занадто багато кондиціонера. Кожного разу коли ви миєте голову, варто також використовувати кондиціонер, хоча багато людей вважають, що це зайве. Але інша помилка, така ж поширена, як відмова від кондиціонера – наносити його так, як шампунь. Пам’ятайте, кондиціонер призначений тільки для кінчиків волосся. Якщо ви будете наносити його на шкіру голови, вона буде швидко жирніти.

Ви миєте волосся гарячою водою. Всі ми любимо поніжитись у гарячій ванні, однак це може нашкодити вашому волоссю. Гаряча вода піднімає кутикулу волосся та може вимити з нього природні масла та кератин. Тому волосся втрачає гладкість та блиск.

Ви зав’язуєте мокре волосся. Чи відомо вам, що довге волосся більш схильне до пошкоджень? Якщо ви збираєте волосся у хвіст, поки воно ще не висохло, це може стати причиною пошкоджень. Щоб волосся не заважало, розчешіть його гребінцем з широкими зубцями та підберіть пасма, які спадають на обличчя, за допомогою заколок, які не надто перетискають волосся.

Ви надто часто розчісуєте волосся. Тут формула проста – чим більше тертя, тим більше пошкоджень. А якщо волосся швидко плутається і вам доводиться тягнути його щіткою, це може призвести до появи посічених кінців.

Поділись


Новини партнерів