Як запобігти пошкодженню волосся після фарбування

Фарбування волосся може радикально змінити зовнішність і бути одним з численних способів самовираження. Однак, воно може мати певні побічні ефекти, зокрема пошкодження волосся, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Як би виробники фарби не запевняли, що їхня продукція ніяк не шкодить волоссю, будь-яка фарба містить шкідливі хімічні речовини. Тому після фарбування рекомендується приділити догляду за волоссям більше уваги, ніж звичайно.

Щоб зменшити пошкодження, спричинені фарбою, волосся потрібно підживлювати. Почніть використовувати більше олії для волосся вже за два місяці до фарбування, також уникайте високих температур і регулярно обстригайте сухі кінчики.

Переконайтесь, що ви обрали якісну фарбу від перевіреного виробника. Особливо варто приділити увагу засобам для освітлення волосся. Якщо ви раніше не фарбували волосся і обираєте фарбу вперше, краще проконсультуватись із майстром.

Після того, як ви пофарбували волосся, не рекомендується його мити раніше, ніж через 2-3 дні. Колір потребує часу, щоб зафіксуватись. Перед наступним миттям голови рекомендується зволожити волосся олією.

Також після фарбування необхідно буде обстригти кінчики. Саме вони найбільше страждають від пошкоджень, а регулярне підстригання або зовсім допомагає цьому запобігти, або сильно зменшує пошкодження кінчиків.

Якщо ви хочете зберегти колір на довго, то інвестуйте гроші в хороший шампунь для фарбованого волосся. Надавайте перевагу безсульфатним продуктам, вони не порушують шкірно-жировий баланс.

Щоб запобігти втраті кольору та пошкодженням, для миття голови рекомендується використовувати прохолодну воду. Надто гаряча вода піднімає кутикулу волосся і робить його більш схильним до випадання.

І на останок, варто уникати термічної обробки волосся. І плойка, і випрямлячі сильно пошкоджують його, тож після фарбування краще відмовитись від таких процедур. Крім того, не варто користуватись гарячим феном. Холодне повітря значно безпечніше.

Поділись


Новини партнерів