Що потрібно зробити, щоб фруктові маски працювали краще

Чи вплинув карантин на нашу шкіру? Звичайно, адже ми були позбавлені можливості провести більшість салонних процедур. Але багато жінок скористались цим часом, щоб випробувати домашні засоби для догляду за шкірою, зокрема фруктові маски, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Домашні маски мають ряд переваг – вони виходять недорогими, безпечними, їх можна виготовити з простих інгредієнтів, які завжди під рукою і для цього не потрібна допомога фахівця. Однак, не всім відомо, що для того, аби фруктова маска спрацювала як слід, потрібно виконати кілька додаткових кроків.

Перш за все, шкіру потрібно очистити. Це перший крок у будь-якій процедурі по догляду за обличчям. Для того, щоб краще очистити шкіру, після вмивання водою, можна також протерти її молоком за допомогою ватного диска. Просто змочіть иск молоком, протріть обличчя та залиште його на 10 хвилин, аби молоко висохло.

Після очищення потрібно відлущити відмерлі частинки шкіри. Для цього ідеально підійде лимон. Щоб приготувати лимонний скраб, змішайте чайну ложку лимонного соку з чайною ложкою харчової соди. Можна додати трохи води, аби досягти такої консистенції, як вам подобається. Потім нанесіть суміш на обличчя і масажуйте його протягом 5 хвилин. Це зробить шкіру гладенькою та сяючою.

Хоча ви видалили весь бруд та відмерлі частинки шкіри, пори можуть залишатися забитими. Щоб очистити їх, шкіру потрібно розпарити. Для цього налийте в миску окропу та підставте під пар накрите рушником обличчя. Це не тільки допоможе вам відкрити пори, а і допоможе боротись з вуграми.

Після того, як ви провели всі підготовчі процедури, ви можете починати готувати саму маску. Орієнтуватись варто на потреби вашої шкіри. Якщо у вас суха шкіра, зверніть увагу на рецепти масок з бананом і медом. Для жирної ж шкіри підійдуть маски, що містять ягоди та лимонний сік.

Тепер ви нарешті можете нанести готову маску на обличчя. Для кращого ефекту після її нанесення ви можете помасажувати обличчя протягом 10 хвилин. Після цього залиште маску ще хвилин на 5, після чого змийте водою і насухо витріть обличчя м’яким рушником. Ви одразу помітите, що шкіра стала більш м’якою, гладенькою та здоровою на вигляд.

Поділись


Новини партнерів