Для чого потрібен тонік і як його правильно обрати

Якщо ви переглянете кілька лінійок по догляду за шкірою, ви помітите, що більшість із них включає декілька продуктів – засіб для вмивання, зволожуючий крем та тонік, пише Жіночий світ з посиланням на Insider. З першими двома все зрозуміло, але для чого потрібен тонік? І чи потрібен він взагалі?

Тонік – це рідина, яку наносять на обличчя після вмивання, але до нанесення сироватки та зволожуючого крему. І хоча кожний тонік містить різні інгредієнти, основні функції мають залишатись одними й тими ж: він видаляє залишки мила та макіяжу, з якими не впорався засіб для вмивання, завершуючи процес очищення, а також зволожує, заспокоює шкіру і збалансовує її pH.

Деяким людям тонік може допомогти покращити стан шкіри, а іншим не дати жодного результату. Хоча прихильники корейської системи догляду за обличчям можуть не погодитись, все ж варто пам’ятати, що тонік – це додатковий засіб догляду за шкірою і потреба в ньому індивідуальна.

Щоб підібрати правильний тонік, потрібно знати, який у вас тип шкіри.

Ось кілька найпоширеніших інгредієнтів, що можуть входити до складу тоніків, і їх призначення:

  • Трояндова вода : допомагає при вуграх, має антивікові та антимікробні властивості.
  • Ромашка: Знімає подразнення і заспокоює шкіру.
  • Гіалуронова кислота: Зволожує та запобігає старінню шкіри.
  • Гліцерин: зволожує і допомагає при сухості.
  • Вітамін Е: антиоксидант, який допомагає захистити шкіру від пошкодження вільними радикалами.
  • Альфа-гідроксикислоти (AHA) (гліколева, лимонна або молочна кислоти): відлущує, освітлює і запобігає появі дрібних зморшок.
  • Саліцилова кислота : бореться з прищами і відлущує відмерлі клітини шкіри.
  • Алое: Зволожує і заспокоює шкіру, сприяє загоєнню дрібних ранок та пошкоджень.

Хоча альфа-гідрокислоти чудово підійдуть людям, які мають проблемну шкіру, для людей із сухою та чутливою шкірою вони будуть занадто жорсткими. Теж саме стосується і саліцилової кислоти, пояснює дерматолог Соня Бадресія-Бансал. Тоніки ж, що містять спирт, можуть пересушувати шкіру.

“Тоніки без спирту, які зволожують і заспокоюють шкіру, можна використовувати на всіх типах шкіри”, – говорить Бадресія-Бансал.

Ось, як правильно використовувати тонік: Спершу вмийтесь. Переконайтесь, що ретельно змили засіб для вмивання. Намочіть тоніком ватний диск і проведіть ним по вологій шкірі. Не потрібно використовувати надто багато тоніка, це не дасть додаткового ефекту і призведе лише до марної витрати продукту.

Дерматолог і засновниця клініки Union Square Laser Dermatology Анна Чапас радить людям з дуже сухою шкірою утриматись від використання тоніків, оскільки вони можуть її ще більше пересушити. Якщо ви хочете додати ще один крок до своєї рутини по догляду за обличчям, нехай це буде зволожуюча сироватка чи емульсія.

Поділись


Новини партнерів