9 домашніх засобів, які позбавлять вас темних кіл під очима

Не важливо, чоловік ви чи жінка, темні кола під очима псують вашу зовнішність і змушують виглядати стомленими та нездоровими. Існують люди,  в яких шкіра під очима дуже тонка і тому виглядає темнішою, ніж на решті обличчя. Але можуть бути і інші причини, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Поява темних кіл може бути спричинена стресом, недосипанням, гормональними змінами, неправильним способом життя. Косметична індустрія пропонує багато засобів, які обіцяють позбавити вас від темних кіл, але не всі вони ефективні та підходять саме для вашого типу шкіри.

В той же час, ви завжди можете скористатися домашніми засобами, що перевірені роками.

Першим таким засобом є огірок. Ви мабуть часто бачили у фільмах, як героїні наносять на обличчя маску та кладуть на очі шматочки огірка. Вони допомагають охолодити шкіру та зняти набряк. Для цього потрібно протримати огірок в холодильнику на 30 хвилин, потім покласти його шматочки на 10 хвилин на очі. Коли мине 10 хвилин, очі потрібно промити теплою водою. Таку процедуру проводять двічі на день.

Менш відомий засіб від темних кіл під очима – це помідори. Вони містять лікопен, який творить зі шкірою справжні дива. Для того, щоб отримати найкращий результат, потрібно томатний сік змішати з лимонним і нанести його на шкіру навколо очей за допомогою ватного диска (будьте обережні, суміш не повинна потрапити в око). Через десять хвилин вмийтесь теплою водою. Також для покращення стану шкіри можна вживати напій з томатного та лимонного соку з листям м’яти.

Один з найпростіших способів позбутися від темних кіл – це використання пакетиків чаю. Чай містить корисні антиоксиданти, які можуть допомогти заспокоїти зону під очима. Перш ніж використовувати їх, потрібно замочити пакетики у воді, а потім деякий час зберігати в холодильнику. Після цього ви можете розмістити їх на очах, щоб освіжити шкіру.

Трояндова вода – це багатоцільовий засіб для догляду за шкірою. В тому числі, вона допомагає позбутись темних кіл під очима. Просто намочіть ватні диски в трояндовій воді і покладіть їх під очі, як патчі, на 15 хвилин.

Ефективно бореться з темними колами і мигдальна олія. Вона містить багато вітаміну Е і допомагає відновити шкіру та повернути їй природне сяйво. Потрібно нанести кілька крапель мигдальної олії під очі, обережно помасажувати і залишити на ніч. Наступного ранку залишки олії треба змити.

Дивовижно, але для боротьби з темними колами використовують і терту картоплю. Картопля – потужне джерело вітаміну С, який захищає шкіру від впливу вільних радикалів і допомагає їй відновитись. Картоплю потрібно натерти і вичавити з неї трохи соку, потім вмочити у нього ватний диск і покласти його під очі на 10 хвилин. Після цього треба вмитись теплою водою.

Апельсиновий сік у поєднанні з гліцерином може стати чудовою доповненням до догляду за шкірою навколо очей. Багатий на вітаміни А і С, апельсиновий сік не тільки чудово вирішує проблему темних кіл, але і повертає шкірі природне сяйво.

Як і огірок, м’ята має освіжаючі властивості і допомагає заспокоїти шкіру і зняти набряклість. Подрібніть кілька листків м’яти, додайте до них води, щоб утворилася паста, а тоді нанесіть їх під очі на 10 хвилин. Таку процедуру слід проводити щоденно, і вже за тиждень ви побачите результат.

Але найкращим засобом у боротьбі з темними колами під очима є здоровий восьмигодинний сон. саме нестача сну є головною причиною появи мішків під очима і темних кіл. Тому дотримуйтесь режиму сну та спіть не менше 8 годин на добу.

Поділись


Новини партнерів