Що може спричинити ранню сивину і як її позбутися

Втрата пігменту під назвою меланін – це причина того, що ми сивіємо з віком. Саме цей пігмент відповідає за колір наших волосся та шкіри. Чим менше меланіну – тим більше вони знебарвлюються, пише Жіночий світ

Природно, що меланін втрачається з віком, що в більшості людей помітно вже після 30 років, але цьому можуть бути й інші причини. Швидкість, з якою ваше волосся сивітиме, вже записана у ваших генах. Якщо ваші батьки посивіли рано, швидше за все, і ви стикнетесь з ранньою сивиною. Неможливо відновити природний колір волосся, якщо сивина генетична та зумовлена природними причинами. Але якщо це сталось з інших причин, можна зарадити певними змінами у харчуванні.

Збалансоване харчування має важливе значення для догляду за волоссям. Якщо вашому волоссю не вистачає поживних речовин, це може спричинити передчасне посивіння. Наприклад, ранню сивину може викликати дефіцит вітаміну В12, фолатів, міді та заліза. Прийом дієтичних добавок та збільшення кількості цих речовин у раціоні можуть допомогти і з часом ви побачите, що колір вашого волосся відновився. Однак перед тим, як приймати добавки, потрібно проконсультуватися з лікарем.

Можуть спричинити появу ранньої сивини і певні проблеми зі здоров’ям, скажімо, захворювання щитовидної залози чи алопеція ареата, а також гормональні коливання. Старайтесь контролювати ці хвороби, регулярно обстежуйтесь і виконуйте рекомендації лікаря.

Щоб уповільнити посивіння волосся слід також знизити рівень стресу (кортизол уповільнює вироблення меланіну), контролювати свою вагу та захищати волосся від впливу УФ-випромінювання.

Хоча неможливо повернути колір волоссю, що посивіло через вік або генетичні причини, в мережі ви можете знайти інформацію, що це не так.  Пам’ятайте, що ні дієтичні добавки, ні домашні маски не зможуть повернути волоссю природний колір у цій ситуації. А використання деяких “народних” методів може навіть пошкодити його.

Поділись


Новини партнерів