Як правильно доглядати за фарбованим волоссям, поки зачинені салони краси

Фарбоване волосся потребує особливого догляду. Оскільки зараз карантин і всі перукарні та салони краси зачинені, ми не можемо відвідати свого майстра для проведення звичних ритуалів краси. Тому під час карантину особливо важливо приділити своєму фарбованому волоссю максимум уваги, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

При правильному догляді, колір волосся може залишатись яскравим протягом тривалого часу, а ваші пасма можуть стати більш здоровими та красивими.

Коли ми фарбуємо волосся, це впливає на його структуру. Основні проблеми, з якими стикаються ті, хто фарбує волосся – це сухість, тьмяність та ламкість. Багато людей роблять помилки в догляді за фарбованим, і особливо знебарвленим волоссям, та не використовують більшість засобів для догляду, вважаючи їх марнуванням грошей.

Щоб зберегти колір та здоров’я вашого волосся, дотримуйтесь таких порад:

По-перше, підберіть шампунь та кондиціонер без сульфатів, щоб уникнути додаткового пошкодження. Підберіть засоби, які призначені спеціально для фарбованого волосся. Під час миття змийте шампунь теплою водою, а кондиціонер – холодною. Це допоможе ущільнити кутикулу волосся та захистити колір від вицвітання.

По-друге, користуйтесь сироваткою для волосся. Сироватки живлять волосся після миття та запобігають вицвітанню кольору.

По-третє, слід уникати надто частого використання нагрівальних приладів. Вони можуть спричинити пошкодження кутикули, зробити волосся більш сухим та ламким, а його колір – менш яскравим.

По-четверте, розчісуйте волосся обережно. Розплутуючи волосся, постарайтесь його не ламати. Також варто відмовитись від звичайних резинок. Оберіть спіральні або ж стрічки з гладкої матерії. Вони не пошкоджуватимуть волосся під час зав’язування та розпускання.

Поділись


Новини партнерів