4 продукти з вашої кухні, які врятують сухе та пошкоджене волосся

Під час карантину салони краси зачинені і стрижку чи доглядові процедури зробити неможливо. Без регулярного підстригання кінчиків та професійного догляду за волоссям воно може стати сухим та ламким, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Але не варто впадати у відчай. На вашій кухні, швидше за все, є натуральні інгредієнти, які можна використовувати, щоб допомогти сухому та пошкодженому волоссю.

Наприклад, оливкова олія. Вона зволожує та допомагає затримати вологу всередині волосини, не дозволяючи волоссю пересихати. Візьміть ¼ склянки оливкової олії і розподіліть її по волоссю, прядка за прядкою. Обережно втирайте олію у шкіру голови, підберіть волосся у шапочку для душу і тримайте 1 годину. Потім, за допомогою шампуню та теплої води, помийте волосся і просушіть. Користуйтесь цією хитрістю щотижня, якщо ваше волосся ламке та тьмяне.

Також тьмяності волосся можна позбутись за допомогою яблучного оцту. Змішайте чайну ложку яблучного оцту з двома столовими ложками оливкової олії та двома яєчними білками. Нанесіть суміш на волосся, зав’яжіть його в пучок, одягніть шапочку для душу і тримайте маску близько двох годин. Після цього помийте волосся шампунем та промийте теплою водою. Ви побачите результат вже після першого застосування.

Такий звичний продукт, як чай, також може допомогти зробити ваші пасма більш живими та блискучими. Заваріть міцний чай, не додавайте до нього цукру чи молока. Процідіть чай та дайте йому охолонути. Використовуйте його для промивання волосся після шампуню. Це допоможе покращити колір вашого волосся і надати йому здорового блиску.

Яйця – продукт надзвичайно багатий на білок, який потрібен всьому нашому організму, включаючи волосся. Просто змішайте одне яйце зі столовою ложкою шампуню і нанесіть його на волосся. Залиште суміш на волоссі приблизно на годину і змийте її теплою водою. Це не тільки зробить ваше волосся більш блискучим, а і компенсує нестачу білка на шкірі голови.

Поділись


Новини партнерів