Як прибрати сліди від прищів природними засобами

Прищі – головний ворог красивої шкіри. Вони роблять шкіру тьмяною, нерівною, а в багатьох випадках ще й залишають по собі шрами, пише Жіночий світ.

Причини виникнення прищів можуть бути найрізноманітнішими – від надмірної жирності шкіри до гормональних стрибків. Шрами від них утворюються, як правило, на обличчі, оскільки розширені пори забиваються шкірним салом та відмерлими клітинами шкіри.

Позбутися їх можна за допомогою природних засобів, які є у більшості з нас вдома.

Подрібнене листя алое має потужні протигрибкові властивості та запобігає інфекціям, а також заспокоює подразнену шкіру. Маска з алое також запобігає надмірному виробленню шкірного сала і допомагає очищувати шкіру. Таку маску потрібно робити двічі на день.

Мед має заспокійливу дію, а також допомагає пом’якшити шкіру. Він сприяє відновленню пошкоджених клітин шкіри, тому щоденне використання маски з меду допоможе зменшити сліди від прищів. Щоб збільшити ефективність маски, до меду можна додати куркуму.

Застосування олії чайного дерева на слідах від прищів протягом 20 хвилин на день може допомогти зменшити їх. Вона відома своїми протизапальними та антибактеріальними властивостями. Також олія чайного дерева допомагає зняти подразнення та зволожити суху шкіру.

Зелений чай допомагає зняти подразнення та зменшити запалення. Якщо протирати проблемну шкіру зеленим чаєм за допомогою ватного диску, появі шрамів від прищів можна запобігти.

Протирання шкіри яблучним оцтом також підсушує прищі та відлущує відмерлу шкіру, завдяки кислотам, що в ньому містяться. Протирати обличчя яблучним оцтом варто не частіше, ніж двічі на тиждень.

Поділись


Новини партнерів