Як правильно мити волосся різних типів

Щоб волосся було здоровим та блискучим, за ним потрібно доглядати і очищувати. Багато людей миють голову неправильно. Одні роблять це занадто часто, інші ж, боячись пошкодити волосся, занадто рідко, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Кожний тип волосся вимагає окремого підходу до догляду.

Наприклад, пряме волосся, яке часто викликає захоплення своїм блиском. Але воно швидко жирніє, інколи для цього вистачає одного дня. Якщо у вас є така проблема, то можете мити голову кожного дня, або ж використовувати сухий шампунь.

Хвилясте волосся, залежно від того, як швидко волосся жирніє, можна мити 2-3 рази на тиждень. Якщо волосся густе, можна обмежитись двома. Уникайте використання шампунів з оліями, вони можуть обтяжувати волосся.

У людей з кучерявим волоссям є додаткова перевага – навіть якщо шкіра голови стала жирною, волосся, завдяки своїй текстурі, залишається сухим. Його можна мити один раз на тиждень.

Найбільше проблем приносить пошкоджене волосся, для догляду за яким потрібно дуже ретельно підбирати засоби. Фарбування, нагрівання та надто часте миття призводить до пересушення кутикули волосся та появи посічених кінців. Пошкоджене волосся потрібно мити 2-3 рази на тиждень натуральними шампунями та використовувати додаткові засоби для зволоження і відновлення, такі як маски, олії та еліксири.

Не залежно від типу вашого волосся, його потрібно мити по мірі забруднення. Не ігноруйте маски і кондиціонери, просто наносьте їх лише на кінчики.

Поділись


Новини партнерів