Дерматолог розповіла, чи достатньо захищає від сонця декоративна косметика з SPF

Вранці ми так поспішаємо, що завжди шукаємо, де можна заощадити кілька зайвих хвилин, пише Жіночий світ з посиланням на Cleveland clinic. Наприклад, можна не використовувати сонцезахисний крем, якщо у вашій декоративній косметиці є SPF… адже так?

Не обов’язково – каже дерматолог Емі Кассуф.

Всі ми знаємо, як важливо використовувати сонцезахисний крем. Сонячне випромінювання може призвести до раннього старіння шкіри та викликати смертоносну хворобу – меланому. Але зараз на полицях магазинів можна знайти безліч праймерів, тональних та ВВ кремів і пудр із фактором захисту від сонця. На жаль, далеко не завжди вони достатньо потужні.

Доктор Кассуф каже, що для захисту шкіри слід використовувати продукти з SPF принаймні 30. Проблема в тому, що зазначений на упаковці SPF часто завищений, оскільки під час тестувань косметики її наносять у два шари. Тому, використовуючи косметику з фактором захисту від сонця, ми можемо отримувати лише половину заявленого ефекту.

Найкраще зробити ставку на подвоєння захисту – нанесіть крем від сонця з SPF 30 та тональний крем з таким же фактором захисту. Разом вони надійно захистять вашу шкіру від шкідливого випромінювання.

Є ще одна причина, щоб у питаннях захисту від УФ променів не покладатись лише на макіяж – захисту потребує не тільки обличчя. Переконайтесь, що наносите сонцезахисний крем на шию, руки та інші ділянки шкіри, на які можуть потрапляти сонячні промені.

До того ж самим лише SPF не обійтися. Цей фактор вказує лише на те, скільки UVB променів затримує засіб. Але фотостаріння шкіри викликають UVA промені. Щоб захиститися від обох видів УФ випромінювання, шукайте на засобах для захисту від сонця напис “сонцезахисний крем широкої дії”. На жаль, найімовірніше, що на ваших улюблених косметичних засобах ви його не знайдете.

Тож, як би ви зранку не поспішали, не ігноруйте сонцезахисний крем. В майбутньому ваша шкіра буде вам за це вдячна.

 

Поділись


Новини партнерів