5 причин використовувати міцелярну воду

Міцелярна вода – це багатоцільовий засіб для догляду за шкірою, який за короткий час став улюбленцем як б’юті-блогерів і візажистів, так і дерматологів, пише Жіночий світ з посиланням на Healthline.

В чому ж секрет успіху міцелярної води? Ось 5 її переваг над іншими засобами для зняття макіяжу:

Вона сприяє зволоженню шкіри. Більшість міцелярних вод містять сполуки на кшталт гліцерину, які допомагають шкірі утримувати вологу. Досліди показали також, що гліцерин прискорює загоєння ран, заспокоює і зволожує подразнену шкіру.

Вона видаляє бруд і надлишок шкірного жиру. В основному міцелярну воду використовують для очищення обличчя.  Такою ефективною її робить наявність міцел, які прибирають забруднення та покращують проникність шкіри.

Вона підходить для всіх типів шкіри. Не залежно від того, суха у вас шкіра, нормальна чи жирна, ви можете використовувати міцелярну воду. Вона не містить речовин, які подразнюють шкіру, таких як мило та спирт. Особливо важливо це для людей із чутливою шкірою та деякими шкірними хворобами.

Вона очищує шкіру. Якщо у вас проблемна шкіра, вам точно варто мати на своєму столику міцелярну воду. Декілька досліджень показали, що її використання в комбінації з вмиванням м’якими засобами для очищення, покращує стан шкіри і зменшує вугрі.

Вона зручна. Оскільки міцелярна вода діє і як засіб для зняття макіяжу, і як тонер, вона може позбавити вас від зайвих тюбиків та витрат. Нею зручно користуватися під час подорожей та в ситуаціях, коли ви не маєте доступу до проточної води. Вона продається у пляшечках невеликого об’єму, які не займають багато місця у сумочці.

Звісно, не завжди можна обмежитись лише міцелярною водою. Вона не може впоратись із стійким макіяжем, для цього доведеться використовувати додаткові засоби. Важливо також правильно знімати макіяж з очей – міцелярна вода не повинна потрапляти в очі, інакше це може призвести до подразнення та сухості. Також міцелярну воду рекомендується змивати перед тим, як наносити на обличчя ваш звичайний догляд.

Поділись


Новини партнерів