Дерматолог розповіла, як уникнути зморшок

Усі ми хочемо якомога довше залишатися молодими і поява зморшок, що роблять нас візуально старшими, не може не засмучувати. Жіночий світ за матеріалами WebMD розповість, як їх можна уникнути.

Відомий дерматолог Дебра Джаліман каже, що перш за все необхідно захищати шкіру від сонця. Надлишок сонячного світла – одна з найпоширеніших причин появи зморшок.

Також вона рекомендує спати на спині. Це пов’язано з тим, що коли ви часто спите обличчям до низу, шкіра “зминається” і з часом перестає розгладжуватись, навіть коли ви прокинулись.

Ще одна рекомендація дерматологів – включити до свого раціону більше жирної риби та сої, а також додавати до ранкової кави какао. Рибний білок допоможе відновити клітини вашої шкіри, а соя може захистити від пошкоджень, яких завдає сонячне випромінювання. Напій з кави та какао містить багато антиоксидантів, гарно зберігає вологу та покращує кровообіг до клітин шкіри.

У вас поганий зір? Носіть окуляри або лінзи. Якщо постійно примружувати очі, аби краще бачити, з’являються мімічні зморшки. Тому не нехтуйте окулярами. Також важливо мати сонцезахисні окуляри. Вони не тільки допоможуть уникнути появи мімічних зморшок, а й вбережуть очі від пошкодження УФ випромінюванням.

Не забувайте користуватись кислотним пілінгом. Кислоти знімають верхній шар відмерлої шкіри, що допомагає звузити пори і розгладити неглибокі зморшки, а також стимулюють вироблення колагену. Але, разом з тим, кислоти роблять шкіру більш чутливою до сонячного випромінювання, тому не забувайте про крем від сонця.

Також, дуже важливо не пересушувати шкіру. Якщо ви використовуєте жорсткий засіб, або просто вмиваєтесь занадто часто, ви можете змити необхідний шкірі захисний шар. Використовуйте м’які засоби для вмивання і не забувайте про зволожуючий крем.

 

Поділись


Новини партнерів