Гід по гіалуроновій кислоті: як вибрати максимально ефективний догляд і не переплачувати

Наявність гіалуронової кислоти в складі зовсім не означає, що можна вибрати перший-ліпший засіб і отримати миттєвий ефект зволоження: гіалуронка може працювати по-різному. Дізнайся, як досягти того результату, який тобі потрібен, і не витратити зайвого шляхом проб і помилок!

Тисячократне зволоження

Гіалуронова кислота присутня в організмі і без всякої косметики. Щоб зрозуміти масштаб її зволожуючих властивостей, просто уяви: ця кислота здатна утримувати вологу масою в тисячу разів більше власної ваги! Тому у неї і виходить піклуватися про те, щоб наша шкіра залишалася здоровою і зволоженою і не втрачала своєї еластичності. На жаль, з часом чарівної кислоти в організмі стає менше. Ось чому мода на неї не проходить – це не просто тренд, а один з корисних компонентів для догляду за шкірою.

Те, що штучне, не бридке

Сьогодні гіалуронову кислоту отримують біоінженерним способом в лабораторних умовах. Нехай це тебе не лякає: наша шкіра позитивно ставиться до заповнення кислоти, отриманої таким способом. У косметичних препаратах вона зустрічається в двох видах: високомолекулярному і низькомолекулярному. Це означає, що вони відрізняються вагою, а, отже, і принципом дії на шкіру.

Високомолекулярна і низькомолекулярна гіалуронка

Високомолекулярна гіалуронова кислота через свою велику вагу проникає в шкіру лише в незначній кількості. Значна ж її частина залишається на поверхні, вона створює дихаючу плівку, яка зволожує верхні шари шкіри, згладжує роговий шар, перешкоджає випаровуванню вологи і захищає шкіру від негативного впливу навколишнього середовища. Високомолекулярна гіалуронка фактично відразу додає шкірі зволоженості і м’якості, розгладжує дрібні зморшки.

Низькомолекулярна гіалуронова кислота має принципово інший вплив. Через маленьку вагу вона здатна проникати в глибокі шари шкіри і виконувати більш серйозну роботу. Вона налаштовує клітинні механізми для синтезу власної гіалуронової кислоти, покращує міжклітинну комунікацію і стимулює синтез колагенових і еластинових волокон, розгладжуючи тим самим глибокі зморшки.

Простіше кажучи, високомолекулярна гіалуронова кислота в косметичних продуктах здебільшого відповідає за швидке зволоження шкіри, а низькомолекулярна – за тривале зволоження. Варто вибирати засіб з гіалуроновою кислотою в складі залежно від того, що тобі потрібно – швидко привести в порядок шкіру перед важливою подією або домогтися довгострокового результату.

Шукай на етикетці

Як гіалуронова кислота може позначатися на етикетці:

  • Hyaluronic acid – гіалуронова кислота;
  • Sodium hyaluronate – натрієва сіль гіалуронової кислоти;
  • Hydrolyzed hyaluronic acid – гідролізована гіалуронова кислота.

Найчастіше натрієва сіль гіалуронової кислоти ( sodium hyaluronate) є низкомолекулярною, тому що ця сіль має кращу проникну здатність в шари шкіри, ніж гіалуронова кислота (hyaluronic acid). Однак у виробників зустрічаються і високомолекулярні натрієві солі гіалуронової кислоти. Це ж стосується і гідролізованої гіалуронової кислоти (hydrolyzed hyaluronic acid). Все остаточно прояснить опис: в інструкції по застосуванню має бути чітко позначено, чи буде продукт активно зволожувати – або надавати глибоке зволоження з anti-age-доглядом. А якщо виробник косметики комбінує високомолекулярну і низькомолекулярну кислоти, то продукт поєднає всі перераховані вище властивості. Одночасно вивчай і склад, і опис – так ти точно не промахнешся і підбереш найкращий продукт з гіалуроновою кислотою.

Поділись


Новини партнерів