Для молодості і релаксу: чи є користь від нефритового масажера для обличчя, який зараз в моді

Магазини заполонили нефритові масажери-ролери для обличчя: їх випускають і косметичні гіганти і нішеві марки. З такими роллерами модно фотографуватися – але не всі знають, як їх правильно використовувати. Так як вони працюють?

Давайте почнемо з початку. Ролери з нефриту і інших мінералів використовують, щоб допомагати нашим кремам краще працювати. Також вважається, що вони потрібні, щоб скульптурувати риси обличчя (тобто можуть «виліпити» більш чіткий контур), тонізують шкіру, налагоджують циркуляцію рідини, покращують еластичність шкіри, і, значить, омолоджують.

«Так, сьогодні ці ролери – хіт продажів. Але це не просто модний аксесуар, жінки використовують їх століттями, – каже Сабіна Уізманн, старший хімік лабораторії краси американського інституту Goodhousekeeping, який функціонує при однойменному журналі. – Цей масажер придумали в Китаї багато століть назад для зцілення і очищення. Вважається, що він допомагає руху лімфи, знімає набряки і оздоровлює».

Головне – камінь

Ролики для обличчя і масажні скребки для лікувального масажу гуаша повинні бути виготовлені з нефриту або кварцу. Причому експерти впевнені, що оздоровчий ефект на шкіру надає не сам масаж, а камені, якими він проводиться.
Так чи є ефект від нефритових масажерів?

Відповідь експертів: можливо. «В даний час немає клінічних досліджень, які доводять, що нефритовий ролик або масаж гуаша надають хоч який-небудь позитивний вплив на шкіру, тому необхідні додаткові дослідження, щоб довести їх результативність», – каже Уізманн. І додає: при цьому вчені допускають, що масажери з натурального каменю можуть розслабляти м’язи обличчя, а сам масаж може з плином часу зміцнювати м’язовий каркас.

Як правильно використовувати нефритовий масажер?

В ідеалі – застосовувати його на сухій шкірі. Або після того, як повністю вбереться сироватка або зволожуючий крем. Для досягнення максимального ефекту нефритовий валик краще водити від носа або центру чола вгору і до волосяної частини голови – тобто до лімфовузлів, що сприяє відтоку рідини. Також вважається, що цей спрямований рух допомагає протистояти гравітації і робить зморшки менш вираженими.

А як робити знаменитий масаж гуаша? «Для цього візьміть плоский нефритовий камінь (що нагадує вигнутий скребок) і, притискаючи його до обличчя, теж рухайтеся вгору і назовні, – пояснює Уізманн, – дехто вважає, що ця техніка дає більш виражений ефект, так як проводиться з великим натиском».

Ще 3 ради від косметолога

Зберігайте ролер в холодильнику

Нефрит і кварц і так досить холодні, але деякі косметологи люблять зберігати їх в холодильнику для додаткової прохолоди, яка стимулює шкіру.

Використовуйте в поєднанні з тканинною маскою

Покладіть маску на обличчя, розправте, потім візьміть ролер і пропрасуйте її, щоб вона щільніше прилягала до шкіри. Подвійний удар!

Мийте після кожного застосування

Не забувайте про гігієну: так як ролери використовуються на обличчі, вони можуть зберігати сліди бактерій. Щоб убезпечити шкіру, після кожного використання мийте ролер теплою водою з милом і зберігайте в чистому, сухому місці.

Поділись


Новини партнерів