Шампуні, з якими волосся залишається чистим довше

Чи може очищающий шампунь бути ще більш очищаючим? Виявилося, що може, хоча цей засіб носить ту ж назву, що і звичайний. Очищаючі шампуні здатні трохи довше зберігати волосся чистим, розсипчастим і пухнастим, що особливо актуально в період новорічних свят, коли часу і сил на догляд за собою залишається критично мало. Як підібрати підходящий очищаючий шампунь і як ним правильно користуватися, щоб виглядати на всі 100, нам розповіла топ-стиліст по волоссю Ольга Мисник.

У чому головна відміннсть очищаючого шампуню від звичайного?

«Я б сказала, що перші трохи «жорсткіше» і агресивніше діють на шкіру голови і волосся в порівнянні з другими, але разом з тим ефективніше справляються з забрудненнями, тому вони здатні довше зберігати волосся чистим. У таких засобів немає особливої спеціальної назви, в професійному середовищі стилісти їх так і називають – «очищаючі шампуні».

До очищаючих шампунів можна віднести:

Очищаючі

Однойменні засоби, які спрямовані на очищення шкіри голови і волосся від різних видів забруднень.

Для росту волосся

До очищаючих шампунів для волосся можна також віднести шампуні для росту волосся, які часто створюються на основі рослинних інгредієнтів. Наприклад, шампунь для стимулювання росту волосся Klorane з екстрактом хініну – порошком кори хінного дерева: він не тільки відмінно очищає волосся, але і сприяє появі і росту нового. Цікавий факт: в Європі хінін з’явився ще в 17-му столітті, його привезли з Південної Америки, де він використовувався в якості ефективних ліків від малярії.

Для об’єму

Вони трохи м’якші за очищаючі шампуні, в них присутня значно менша кількість масел і зволожуючих компонентів, ніж в звичайних, саме тому вони довше зберігають свіжість волосся.

Плюси:

Відмінно очищають волосся і шкіру голови від забруднень.

Мінуси:

Регулярно мити волосся такими засобами шкідливо, так як вони сильно підсушують шкіру голови. Найкраще чергувати очищаючі шампуні зі звичайними, більш м’якими: один раз в тиждень мити голову спеціальним шампунем, в інші дні – звичайним.

І, найголовніше, підібравши відповідний очищающий шампунь, не забувайте намилювати волосся два рази: перший раз ви видаляєте забруднення з волосся, а другий раз очищаєте шкіру голови.

Щоб підсилити ефект від очищувальних шампунів, раз на місяць можна робити хімічний пілінг шкіри голови. Використовувати засоби з кислотами потрібно вкрай обережно, щоб не висушити шкіру і щоб волосся не звикало до настільки глибокого регулярного очищення. Використовувати його раз на місяць, а то й у два. Якщо у вас тонке нефарбоване волосся, то краще взагалі відмовитися від їх використання.

 

Поділись


Новини партнерів