9 порад для швидкого росту нігтів

Нігті

Якщо ви хочете мати міцні і здорові нігті, ці б’юті-хаки будуть дуже доречними.

Короткі ламкі нігті можуть стати великим болем – як в прямому, так і в переносному сенсі. Якщо різні існуючі хитрощі і накладні аналоги – не ваш варіант, і ви за більш природній підхід по частині манікюру, відмовлятися від довгих нігтів поки що рано. Підтримати і прискорити їх ріст допоможуть поради від фахівців і правильний догляд – причому реалізація зібраних в цьому матеріалі рекомендацій точно не займе багато часу. Ось кілька дієвих порад, які допоможуть нігтям швидко досягти довжини вашої мрії.

1. Зволожуйте

Пити достатню кількість води важливо по відношенню до багатьох аспектів здоров’я, і нігті не повинні ставати винятком. Якщо організм зневоднений, то про здоровий ріст нігтів, волосся та нових клітин шкіри можна і не мріяти. І якщо стара добра H20 не ваш фаворит, подумайте про «зволожуючі» напої – наприклад, про кокосову воду. Або додайте трохи свіжого фруктового соку і шматочки фруктів в воду: так вона стане смачнішою.

2. Приймайте фолієву кислоту

Також відому як вітамін В9, цей важливий мінерал можна знайти в харчових добавках і в таких продуктах, як бобові і цільні злаки. Одна з ключових функцій фолієвої кислоти – відновлення клітин, які утворюють структуру нігтів. Вона допоможе нігтьовим пластинам рости швидше, зробить їх більш міцними і вбереже від ламкості.

3. Збільшіть кількість білка

Достатня кількість білка важлива для загального здоров’я і правильного харчування, але вона також може вплинути на нігті і швидкість, з якою вони ростуть. Переконайтеся, що щодня ви отримуєте рекомендовану кількість білка, щоб допомогти нігтям рости довгими і сильними.

4. Приймайте добавки з кератином

Кератин – це не просто засіб для догляду за волоссям (як багато хто думає), це ще й те, що входить до складу нігтів. Так що прийом добавок з цим компонентом допоможе надати нігтьовим пластинам пружності: це працює майже так само, як у випадку з волоссям. Його можна приймати всередину або наносити в складі олійки для шкіри.

5. Використовуйте олії і сироватки для кутикули

Зволоження шкіри є важливою частиною будь-якого догляду, і кутикула не виняток. При регулярному використанні масел для кутикули можна зменшити ламкість нігтів і знизити кількість відколів, зберігаючи їх здоров’я і гнучкість.

6. Припиняйте кусатися

Це може здатися очевидним, але для багатьох набагато легше сказати, ніж зробити. Одна з найпоширеніших нервових звичок – гризти нігті. Щоб позбутися від неї американська академія дерматології рекомендує використовувати гіркий на смак лак – це найдешевший варіант вирішення проблеми, ну а дорожчий – виявляти фізичні або психічні тригери, які спонукають вас до цієї шкідливої для нігтів дії.

7. Зберігайте короткі нігті

Округлі краї менше ламаються, і їх складніше пошкодити. Те ж саме відноситься до більш коротких нігтів. Може здатися нелогічним зберігати маленьку довжину, якщо ви хочете, щоб нігті росли швидко, але це працює. Дайте нігтям зміцніти, а вже після цього можна відрощувати їх до бажаної довжини. Якщо у вас ламкі нігті, для підтримки їх форми рекомендуємо перемкнутися на кришталеву пилку для нігтів.

8. Уникайте ацетону

Популярний інгредієнт в засобах для зняття лаку – ацетон – є потужною хімічною речовиною, яка може швидко видалити лак, а з ним і натуральні масла, які зберігають нігті здоровими і зволоженими. Що ви отримуєте в результаті? Сухість і ламкість. Отже уникайте видалення лаку засобами на основі ацетону і вибирайте більш натуральні продукти.

9. При митті посуду одягайте гумові рукавички

Коли руки протягом тривалого часу перебувають під водою, вони нею перенасичуються, і те ж саме стосується нігтів. Коли вони поглинають надто багато води, нігті стають слабшими і сухими, що призводить до ламкості і тріщин, які перешкоджають росту. Тому, коли миєте посуд, обов’язково захищайте руки гумовими рукавичками. Якщо ви користуєтеся жорсткими хімічними миючими засобами, обов’язково використовуйте рукавички в якості бар’єру. Побутова хімія, як і вода, шкодить нігтям, висушуючи їх.

Поділись


Новини партнерів