Максимальна природність: 5 секретів нанесення тонального крему

Якщо ви працюєте над макіяжем з акцентом на шкіру, в центрі вашої уваги завжди буде грамотно нанесена база і основний тон. Але насправді, цей пункт є головним в будь-якому макіяжі: якщо переборщити з тональним засобом або пропустити важливі нюанси під час його нанесення, то результати ваших подальших зусиль навряд чи виправдають себе. Як уникнути ефекту «другого обличчя» і отримати ідеальний тон за всіма правилами no makeup – розберемося разом з візажистом Lancôme Катериною Пономарьовою.

Крок №1: Очищення тоніком

Перш ніж приступити до нанесення тону, важливо провести делікатне очищення обличчя. Для цього вибираємо тонік в залежності від вашого типу шкіри. Для сухого підійдуть варіанти без додавання спиртовмісних компонентів – на основі термальної води або квіткового гідроліта. Вони можуть бути збагачені натуральними оліями, які зроблять шкіру обличчя м’якою і зволоженою. Такий склад допоможе делікатно очистити суху шкіру, не посиливши її стан.

Для схильної до подразнень шкіри відмінним рішенням стане тонік з вмістом наступних компонентів: пантенол, алантоїн, рослинні екстракти. Нормальній шкірі підійдуть засоби на основі фруктових кислот і вітамінних комплексів. Вони надають легкий пілінг-ефект і допомагають глибокому очищенню пор.

Власницям жирної шкіри фахівці радять звернутися до засобів на основі мінерального порошку, натуральних антисептиків, рослинних екстрактів і ефірних олій. Тоніки для жирного типу можуть також містити трохи спирту, а в сильно діючих засобах можна знайти саліцилову, гліколеву і молочну кислоти.

Крок №2: Зволоження та живлення

На цьому етапі використовуйте зволожуючий крем з максимально легкою текстурою, який швидко вбирається і не обтяжує шкіру. Якщо ви створюєте тон на весь день, то зволоження засобом із занадто щільною, жирною текстурою погубить ваш макіяж вже через кілька годин після його створення. Якщо ви сумніваєтеся в тому, що вибираєте відповідний крем, відмінним виходом із ситуації стане сироватка. Залежно від типу і стану шкіри можна використовувати навіть масло, але тут головне – не переборщити, інакше блискучий наліт на обличчі не змусить себе чекати.

Крок №3: Робота з базою

База під макіяж, або праймер, користується величезною популярністю: вона вирівнює і підсвічує шкіру, продовжує стійкість макіяжу і добре працює з T-зоною. Для сухої шкіри вибирайте праймер зі зволожуючими компонентами, для жирної і схильної до жирності – праймер з матуючим ефектом, для чутливої шкіри – засіб з максимально простим, зрозумілим для вас складом, а для зрілої шкіри – з антиоксидантами і живильними компонентами.

Якщо ви боретеся з акне, але не готові розлучатися з макіяжем, рекомендуємо підбирати праймери з саліцилової кислотою, вітамінами Е і А, які підвищать інтенсивність відновлювальних процесів в шкірі і забезпечать глибоке зволоження. У випадку з акне уникайте складів з маслами і парабенами: такі продукти швидко заб’ють пори і погіршать стан дерми.

Крок №4: Нанесення тонального засобу

Перед тим, як приступити до нанесення тонального засобу, переконайтеся, що ви не помилилися з тоном (як показує практика, саме цю помилку дівчата допускають найчастіше). Для перевірки виберіть місце з денним освітленням, візьміть трохи засобу на кінчики пальців і нанесіть його по верхню частину скул і нижньої лінії, що йде від підборіддя до вуха. Якщо тон злився з шкірою, то це ідеальний розклад і ви не допустили помилки. Правда, перед тим, як винести вердикт, почекайте декілька хвилин, щоб речовина тонального засобу встигла окислитися і проявити свій справжній відтінок.

Нанесіть тональний засіб за допомогою плоскої кисті або спонжа на руку і зачекайте кілька секунд. Так, тональний засіб прийме температуру тіла, і наносити його буде набагато легше і комфортніше. Не забуваємо, що всі рухи повинні йти по висхідним лініям.

Крок №5: Опрацьовуємо нюанси

Здавалося б, що після попереднього пункту всі проблеми залишилися позаду, і прийшов час вигулювати ідеальний тон, але це не зовсім не так. Відразу після того, як ви закінчили розподіляти тональний засіб по обличчю, переходимо до іншого, не менш важливого пункту – опрацювання зони навколо очей і T-зони. У випадку з першою можна обійтися консилером: вибираємо його таким чином, щоб тон засобу був світліший кольору шкіри максимум на 1-2 відтінки – так ви уникнете контрасту і кіл під очима. T-зону опрацьовуємо за допомогою розсипчастої пудри або фіксатора для макіяжу. Ваш ідеальний тон готовий!

 

Поділись


Новини партнерів