Як зрозуміти, що косметику пора викинути?

Ваша щаслива помада стала виглядати тьмяно? Колись надійний зволожуючий крем нагородив легкою сверблячкою? Це може означати, що вони перейшли на «темну сторону». Кілька років тому британське агентство Escentual.com опублікувало дані про те, як жінки зберігають свою косметику. Виявилося, що деякі з них не розлучаються зі своїми улюбленими засобами навіть через 6 років після закінчення терміну придатності, і 70% опитаних ніколи не мили кисті для нанесення макіяжу. Це звичайно, крайнощі, але погодьтеся, більшість з нас насилу наважується позбутися тіней для очей, до яких ніхто ні разу не торкався – «вони ж такі милі і обов’язково коли-небудь стануть в нагоді!». Чисто теоретично ─ так, таке може трапитися. Але швидше за все, тіні «для Хеллоуїна» використовуються раз на рік (і то не факт), помада, відтінок якої вам категорично не пасує, з часом не стає лояльнішою, а кисть для тонального крему не міцніє і не приростає розкішною гривою. Так що розлучатися з тим, з чим відносини явно не складаються, треба швидко і без жалю.

Догляд за шкірою ─ читайте етикетку

Слід пам’ятати: всі реакції, що відбуваються на вашій шкірі, тривають і в вашому тілі (і так відбувається з усім). Плюс якщо всі активні компоненти зіпсувалися, то дві години, які ви витратили на десятиступінчастий догляд, можуть бути марною тратою часу. Замість того щоб припускати, спробуйте прочитати таємні знаки. Олександра Янсонс, засновник британського бренду по догляду за шкірою Oilixia, пояснює:

«Термін придатності після відкриття ─ це маленькі символи на упаковці, що зображують баночку з кришкою і написом 6М або 12М). Вони означають, що продукт безпечно використовувати саме цю кількість місяців після відкриття. Термін придатності (символ пісочного годинника) ─ дата, до якої продукт слід використовувати»

Кілька дієвих лайфхаків: позначайте дату відкриття вашого продукту – час йде швидше, ніж ви думаєте; якщо продукт знаходиться в банці, використовуйте лопаточку або ватний диск, щоб дістатися до нього, а не пальці; якщо шкіра після нанесення засобу пече або поколює (а не повинна б) ─ змивайте і викидайте засіб; коли щось змінилося в кольорі і / або запаху продукту, від нього теж краще позбутися.

Тональні основи і консилери ─ 1 рік

Рідкі тональні засоби і консилери повинні покинути вас через рік після початку співпраці. Подивіться флакон на світлі, і якщо масло піднялося на поверхню, а консистенція стала менш щільною, значить, прийшов час зробити заміну. Тональні креми не розраховані на вічність. З пудрою історія трохи інша: вона може спокійно прослужити до двох років, оскільки в сухому середовищі бактерії не розмножуються так швидко, як в рідкому. Але з часом навіть такі продукти все одно змінюють текстуру: тверднуть, починають кришитися і гірше «захоплюються» спонжем або пензлем.

Рум’яна і бронзуючі пудри ─ 2 роки

Причини такого терміну зберігання – відсутність водного середовища, а значить, погані умови для розмноження бактерій. По можливості, краще вибирати засоби з рослинними екстрактами – такими, як екстракти алое, зеленого чаю, ромашки. Це корисно і приємно. Втім, будьте обережні при макіяжі: коли ви наносите рідкий тональний засіб, а слідом за ним відразу ж рум’яна або бронзери, то масла чіпляються за ворс пензлика і переміщаються таким чином на поверхню пудрових продуктів, роблячи їх більш тьмяним і бляклими. Не поспішайте робити листковий пиріг, а візьміть двохвилинну паузу після нанесення тону (або промокніть надлишки матируючою серветкою), і потім вже спокійно займайтеся декоруванням.

Туш для вій ─ 3-6 місяців

Тут все дуже чітко – три місяці при щоденному використанні і шість місяців в режимі «від випадку до випадку». Не потрібно бути академіком, щоб розуміти, що темний вологий тюбик – відмінне середовище для бактерій. Дослідження бразильського університету показали, що 79% зразків, узятих у жінок для аналізу ситуації, швидше нагадують бактеріальні поселення, ніж б’юті-засоби. Так що після закінчення вищезгаданого терміну улюблену туш доведеться викинути.

Підводка для повік ─ 3-4 місяці

Це максимальний допустимий термін для активних користувачів, адже в принципі ситуація нічим не відрізняється від того, що відбувається з тушшю для вій. Термін активної і безпечної діяльності контурного олівця теж становить чотири місяці. Як тільки на грифелі з’являється білий наліт, настає час замінити його. Зрештою, чим не привід для шопінгу?

Помада і блиск для губ ─ 2 роки

Нарешті, хоч тут нам не загрожують бактерії! Так що 24 місяці можна ні про що не турбуватися. Сигналом до розставання повинен бути нерівномірний розподіл пігменту на губах і / або занадто суха текстура (в разі блиску для губ тривожним сигналом буде зайва липкість і тягучість). До речі, ділитися блиском або помадою з подругами – не найкраща звичка, яка сприяє схоронності продукту. Якщо це про вас, то завжди тримайте під рукою пензлик для нанесення подібних засобів.

Кисті для макіяжу ─ близько 5-7 років

Інструменти для макіяжу ─ справжні довгожителі. При правильному догляді вони можуть прослужити дуже довго. Їх доведеться відправити у відставку тільки тоді, коли вони почнуть втрачати ворс. А щоб це сталося якомога пізніше, кожні два тижні потрібно влаштовувати пензликам банний день. Кисті, які використовуються для макіяжу очей бажано мити після кожного використання, а вже популярні б’юті-блендери ─  обов’язково. Все, що для цього потрібно – тепла вода і м’яке мило (ну або спеціальний засіб, якщо ми говоримо про перфекціонастів).

Джерело

Поділись


Новини партнерів