Як повернути шкірі свіжість після вечірки?

Ранок після вечірки, йдеться про масштабне застілля з нагоди ювілею когось з родичів або посиденьок в барі з друзями, може перетворитися в справжню боротьбу. Причому, не тільки для вас, але і для вашої шкіри. Ви, швидше за все, мало спали, так що ваше обличчя має не п’ятдесят, але один (зате дуже «ефектний») відтінок сірого. Кола під очима і пересушена шкіра додається.

І хоча вживання великої кількості води може як полегшити похмілля, так і дещо поліпшити ситуацію з зовнішнім виглядом, цього заходу рідко буває достатньо. Детокс і зволоження – ось що вам потрібно, щоб з’явитися на публіці.

Всі ці процедури догляду, до слова, також здатні знизити ризик прищиків і почервоніння, які можуть «прикрасити» обличчя пару днів по тому. У цій статті ми розповімо вам про те, що потрібно зробити обов’язково.

Очищення

Як тільки ви прокинетеся, важливо дуже добре очистити шкіру з використанням м’якого, але інтенсивно діючого засобу. Найкраще із завданням впораються гідрофільне масло або пінка. Це потрібно ще й тому, що навіть якщо ввечері ви намагалися позбутися всіх продуктів макіяжу, у вас це навряд чи вийшло. Залишки декоративних засобів, в свою чергу, можуть засмітити пори, так що висипань буде важко уникнути.

Ексфоліація

Оскільки ваша шкіра втратила багато вологи, вона може бути більш сухою, ніж зазвичай. Ексфоліація – ідеальний спосіб видалити омертвілі клітини, повернувши шкірі гладкість і здорове сяйво. Втім, якщо ви вирішили, що для цих цілей краще всього підійде скраб, то ви не зовсім праві. Справа в тому, що частинки скрабу, навіть якщо вони дуже маленькі, можуть травмувати шкіру, яка і без того пережила непростий вечір – ось чому ідеальним вибором тут стануть продукти з молочної, гліколевої або фруктової кислоти.

Зволоження

Тепер, коли ваша шкіра гладенька і піддатлива, прийшов час як слід зволожити її. Робіть це за допомогою маски. Так як похмільна шкіра часто стає червоною і запаленою, маска, що охолоджує, буде тут дуже доречною.

Втім, підійдуть і будь-які заспокійливі продукти догляду з інтенсивною дією, які за 20-30 хвилин до використання ми наполегливо рекомендуємо відправити в холодильник.

Крем для очей

Припухлості і темні кола під очима – очевидна ознака похмілля. Звичайно, таке трапляється і після глобального недосипу, і якщо ви дивилися «Щоденник пам’яті» на ніч, ридаючи над ним як в перший раз. Але будьте впевнені, перше, про що подумають оточуючі – що вчора ви непогано повеселилися.

На щастя, в сучасній б’юті-індустрії є таке чудове явище, як патчі. Їх дія спрямована на зменшення набряклості в цій стратегічно важливій зоні з одночасним охолодженням і зняттям запалень. Плюс, в складі патчів, швидше за все, присутня гіалуронова кислота, яка швидко позбавить вас від мімічних зморшок, які в такі моменти стають ще помітнішими.

І знову зволоження

Гідратація дійсно є ключем до відновлення шкіри після споживання великої кількості алкоголю, так що не дивуйтеся, що цей пункт знову з’явився в нашому списку. Чи помітили ви, що ми ще не використовував крем – основний елемент догляду за шкірою – і тепер прийшов час це зробити.

Ви можете вибрати крем із заспокійливими властивостями або сироватку, яка наситить шкіру вологою – все залежить від ваших особистих переваг. Головне, стежте за тим, щоб текстура засобу не виявилася дуже щільною, так як вам потрібно саме зволоження, а зовсім не живлення.

Термальна вода

У випадках гострої необхідності (а похмілля – саме таке) дерматологи радять наносити міст після зволожуючого крему, після макіяжу (для закріплення результату і збільшення його стійкості) і протягом всього дня з інтервалом в 30-60 хвилин.

Поділись


Новини партнерів