Вчені радять людям з хворим серцем вживати продукти, багаті на альфа-ліноленову кислоту (різновид омега-3 жирних кислот).
При хворому серці особливу користь приносить вживання рослинних продуктів з омега-3, які позитивно впливають на судинну тканину і стан серцевого м’яза. Висновок фахівців про це наводиться в журналі Eat this, not that.
«Додавання до раціону безлічі рослинних продуктів з омега-3 жирними кислотами дозволить продовжити життя людям із хворобами серця та судин», – констатували експерти.
Зокрема, медики акцентували увагу на одній із цих кислот – альфа-ліноленовій, що відноситься до ненасичених жирних кислот. Згідно з наведеними даними, люди з високим вмістом цієї кислоти зазнають меншого ризику смерті через ускладнення серцево-судинних патологій. Для її заповнення в організмі добре підходять волоські горіхи.