Такі пиріжки часто готуємо для перекушування і на сніданок теж встигаємо. Рецепт на швидку руку, простий і швидкий, “по-ледачому”. Змішали тісто з начинкою, розділили на частини та відправили на сковороду. Особливо добре, коли духовку вмикати не хочеться. А начинки міняємо до смаку. Пиріжки виходять рум’яні та пухкі без дріжджів.
Інгредієнти на 8 шт.:
- Кефір – 150 мл (у рецепті 3,2% жирності)
- Яйця – 1 шт.
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Сода – 1/2 ч.л.
- Борошно – 200-220 гр
- Сосиски – 100 гр (або ковбаса, м’ясо, курка)
- Сир – 70 гр (будь-який за смаком)
- Кріп – за смаком (або будь-яка зелень)
- Рослинна олія для смаження – 100 мл
Приготування:
У кефір кімнатної температури вбиваємо яйце, додаємо сіль і зовсім небагато цукру.
Злегка збиваємо віничком просто до однорідності.
Додаємо соду і знову перемішуємо.
Дрібно ріжемо сосиски (можна копчену та варену ковбасу, шинку, варене м’ясо, курку) та трохи кропу (або будь-яку зелень). Натираємо на великій тертці сир. Все це додаємо в тісто та перемішуємо.
В самому кінці вводимо муку в два прийоми, перемішуючи ложкою. Якщо ввести до начинки, тоді її буде складно вимішувати. А не всю одразу – щоб тісто “не забити”.
Викладаємо тісто на стіл і зовсім трохи вимішуємо руками, приблизно 20 секунд. Більше не треба.
Збираємо тісто у кулю. І розтягуємо руками до розміру сковорідки. У нас у рецепті 28 см.
Ділимо тісто на частини. Виходить 8 трикутників.
Розігріваємо на сковороді олію, викладаємо трикутнички.
І смажимо на вогні трохи меншому за середній по 8 хвилин з кожного боку під кришкою. Оліяї потрібно більше, щоб пиріжки підрум’янилися з боків.
Готові пиріжки кладемо на серветки або паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру. А можна й без цього обійтись.
Ось такий простий рецепт. А пиріжки виходять дуже апетитні, пишні, м’які, рум’яні. Дуже добре такими перекусити або до сніданку насмажити. Можна в дорогу з собою взяти чи працювати.
Смачного!
Читайте також: Смачна та проста в приготуванні цвітна капуста у сирному соусі