
Свіжі надовго, якщо долежать!
Складові:
- борошно – 600 г.
 - відвар від картоплі – 400 мл;
 - дріжджі свіжі – 10 г або сухі, 5 г;
 - яйце – 1 шт;
 - сіль за смаком;
 - рослинна олія – 50 мл;
 
Для начинки:
- картопля – 700-800 г
 - цибуля – 1 головка
 - сіль, перець за смаком
 - кріп
 
Приготування:
Відварюємо картоплю, яку ми будемо використовувати для начинки.
Зціджуємо з відвареної картоплі воду, охолоджуємо до 38 С, додаємо сіль, дріжджі, рослинну олію і яйце.
Вводимо частинами просіяне борошно і замішуємо м’яке і еластичне тісто.
Кладемо тісто в змащену олією ємність, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 2 години.
Картоплю розминаємо, додаємо обсмажену цибулю, сіль, перець і подрібнений кріп.
Руками, вмоченими в олію, формуємо коржі, розгортаємо качалкою і викладаємо начинку, формуємо пиріжки.
Обсмажуємо пиріжки на рослинній олії з двох сторін до золотистого.
Смачного!
Читайте також: Пиріжки на кефірі і соді: швидкий рецепт без заморочок






