Коли ми чуємо “торт”, ми відразу починаємо уявляти випічку з великою кількістю крему. А зверху – прикраси. Але не завжди ласощі можуть бути такими. Я постараюся вам довести це. Пропоную рецепт. Зовні – торт, а всередині – суміш сиру, м’яса, соусу. Довго я шукала таку страву, яка б сподобалася не тільки членам моєї родини, а й гостям, і друзям.
Необхідні інгредієнтии
Для котлет:
- курячі гудки – дві штуки;
- сир пармезан, тертий – 150 грам;
- панірувальні сухарі – 100 грам;
- яйця – чотири штуки;
- олія для смаження;
- борошно для обвалювання котлет.
Оболонка торта:
- відварені спагетті – півтора кілограма;
- вершки – 250 мілілітрів;
- сир пармезан, тертий – 150 грам;
- збиті яйця – п’ять штук;
- сіль, перець – по половинці чайної ложки.
Томатний соус:
- подрібнений часник – два зубчики;
- цибуля – одна штука;
- томатне пюре – 400 грам;
- сіль, спеції, сушені помідори – по одній чайній ложці;
- перець, цукор – половинка чайної ложки;
- олія.
Крім перерахованого вище ще потрібно:
- сир чеддер або який-небудь інший – чотири шматочки;
- сир тертий – 200 грам.
Приготування
Переходимо до основного процесу. Кожну курячу грудку розрізаємо навпіл. Має вийти чотири котлети. Приправляємо їх сіллю і спеціями і залишаємо «відпочивати».
Змішуємо сухарі з пармезаном. Котлети спочатку опускаємо в борошно, перекладаємо в збиті яйця, а потім в сухарі. Смажимо в олії до готовності.
Переходимо до макаронів. Спочатку відварюємо їх у підсоленій воді. Відварені спагетті кладемо в миску. Додаємо до них вершки, яйця, пармезан. Перчимо і солимо. Все добре перемішуємо.
Духову шафу розігріваємо до 180 градусів. Для приготування потрібна прямокутна форма. Кладемо половину макаронів в форму. Поверх них – дві скибочки сиру. Наступний шар – котлети в паніровці. Потім – знову скибочки сиру і решта спагетті. Ставимо в духовку.
Поки страва готується, займаємося томатним соусом. Кладемо в ємність цибулю, часник, масло, сушені помідори, томатну пасту. До них додаємо спеції, сіль, цукор, перець. Все повинно кипіти п’ять хвилин. Виливаємо соус на спагетті. Посипаємо їх тертим сиром. Ставимо знову в духовку. Запікаємо ще двадцять п’ять хвилин.
Порада! Курячі грудки можна замінити свининою.
Страва готова. Її із задоволенням їдять в моїй родині. Гості теж від ласощів не відмовляються. Як бачите, це простий, але незвичайний рецепт. Торт виходить смачним і поживним. Готується дуже швидко, і продуктів потрібно небагато. Смачного!