Моя бабуся завжди казала: “Запиши собі, доню, цей “Золотий” рецепт Паски, кращого рецепту тобі повік не знайти”

Цим рецептом домашньої паски поділилася зі мною ще бабуся.

У неї паска завжди була високою, пухкою та неймовірно ніжною. Я перепробувала вже безліч рецептів і можу з впевненістю сказати, що цей дійсно найкращий. Спробуйте і ви здивувати рідних неймовірно смачною випічкою.

Інгредієнти:

  • свіжі дріжджі – 25 г
  • сіль – 1 щіпка
  • цукор – 1 склянка
  • борошно — 4 ст.
  • молоко — 1 стакан
  • сметана — 50 г
  • вершкове масло – 70 г
  • ванільний цукор – 5 г
  • яйця — 2 штуки
  • цукор – за смаком
  • родзинки – 100 г
  • білок яєчний – 1 штука (глазур)
  • цукрова пудра – 3 ст. ложки (глазур)
  • кондитерське посипання – 15 г (прикраса)
  • куркума — 1 ст. ложка

Приготування:

Для приготування опари розчиніть у теплому молоці дріжджі, сіль та цукор. Додайте 2 ст. л. борошна та залишіть все на 10 хвилин. Потрібно поставити в тепле місце та накрити рушником.

Опара має покритися бульбашками. Коли вони утворять пінну шапочку, додайте в суміш розтоплене вершкове масло, яйця, сметану та все ретельно перемішайте.

Просійте борошно та всипте частину разом з куркумою. Ложкою почніть замішувати тісто, а потім руками сформуйте щільне та еластичне тісто. Накрийте рушником або харчовою плівкою та залиште на 1,5 год.

Перед приготуванням родзинки потрібно залити водою. Потім вийміть та додайте в тісто, яке вже підійшло. Ретельно вимніть його руками та сформуйте клубок. Його потрібно поділити на 4 частини.

Змастіть форми для випікання олією та помістіть в них тісто на третину висоти формочки. Паски потрібно помістити в теплу духовку на пів години, і коли тісто буде врівень з краєм форми, включіть духовку на 180 градусів та випікайте ще 40 хвилин.

Готуємо глазур: яєчний білок потрібно змішати з 3 ст. л. цукрової пудри. Збити все міксером до утворення густої піни. Потім додати всю цукрову пудру.

На паски нанесіть глазур та присипте прикрасами.

Веселих вам свят!

ДЖЕРЕЛОПошепки
Поділись


Новини партнерів