Сьогодні нікого вже не здивуєш бутербродами. Тому ми так спритно замінили їх іншими закусками типу канапе і кошиків з начинкою. Але іноді трапляється на очі такий рецепт, що ви відразу розумієте – треба готувати зараз же!
Особисто для мене таким став рецепт сендвіча з ковбасою в сметанно-овочевий масі між шматочками солоного крекеру. Його ще називають холодний сендвіч, адже, щоб начинка гарненько застигла, форму з закускою потрібно протримати в холодильнику кілька годин.
До слова, в рецепті нижче ми пропонуємо використовувати огірок і болгарський перець. Але ви з легкістю можете замінити їх іншими овочами – вийде не менш смачно.
Інгредієнти:
- Крекер 24 шт.
- Сметана 400 г
- Болгарський перець 0,5 шт.
- Мариновані огірки 2 шт.
- Ковбаса копчена 70 г
- Желатин 30 г
- Вода 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Цукор за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
Приготування:
Додайте в желатин 2 ст. л. холодної кип’яченої води і відставте набухати.
Потім розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
Очистіть болгарський перець. Наріжте його, ковбасу і огірки дрібними кубиками.
Залийте сметаною (жирність 33%) і заправте цукром, сіллю і перцем за смаком.
Гарненько все змішайте. З’єднайте отриману масу з желатином. І ще раз добре все перемішайте.
Застеліть дно і боки форми харчовою плівкою.
На дно форми викладіть шар крекерів. Залийте їх сметанною сумішшю і знову викладіть крекери.
Поставте форму з закускою на крекерах в холодильник до повного застигання начинки.
Перед подачею наріжте квадратиками.
Удома на кухні, на пікніку, в альтанці в саду, на дивані перед телевізором – такий бутерброд з крекером буде в самий раз, де б ви зараз не знаходилися. Це краще звичного хліба з намазуванням і оригінальніше вже набридлих тарталеток.
А як швидко готується! Подавайте самі і діліться ідеєю з друзями.
Смачного!