Завжди печу, коли хочу повернутися в дитинство!
Складові:
- Кефір 250 мл
- Вода 100 мл
- Пшеничне борошно 500 г
- Сіль 0,5 ч. л.
- Соняшникова олія 50 мл
- Цукор 9 ст. л.
- Сухі дріжджі 10 г
- Яйце 2 шт.
- Яблуко 2 шт.
- Кориця 0,5 ч. л.
- Лимонний сік 0,5 ст. л.
Приготування:
Змішайте в глибокій мисці кефір, воду, сіль, 5 ст. л. цукру, 1 яйце, рослинну олію і дріжджі. Все добре перемішайте.
Маленькими порціями всипте борошно і замісіть тісто.
Тісто накрийте рушником і поставте в тепле місце на 30 хвилин.
Для начинки очистіть яблука, дрібно їх наріжте або натріть, додайте 2 ст. л. цукру, корицю, лимонний сік.
Тісто, що збільшилося вдвічі, потрібно добре вимісити. Після цього можна приступати до формування булочок.
Тісто розкачати в пласт, викладіть на нього яблучну начинку і скрутіть рулетом.
Наріжте рулет на невеликі шматочки.
Злегка придавивши з одного боку рукою, щоб вийшло денце, перекладіть булочки-трояндочки на змащене олією деко. Залиште їх в теплі ще на 10 хвилин, поки розігрівається духовка.
Змастіть булочки збитим яйцем, посипте цукром і випікайте 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Деко задоволення на столі: верх рум’яний, низ — м’який. Дозвольте булочкам трохи охолонути на деко під серветкою, потім акуратно розділіть ножем.
Вашому будинку — тепла і затишку, не забудьте ділитися цим рецептом з іншими!