Ранкові збори на роботу і в школу завжди виходять трохи сумбурними і навіть в якомусь сенсі стресовими. Особливо, це стосується сніданку, адже догодити кожному члену сім’ї вранці буває дуже складно.
Сьогодні ми підготували для вас 3 рецепти домашніх паштетів, які зможуть сповна задовольнити бажання і переваги будь-якого гурмана, і до того ж максимально швидко і просто готуються.
Вони зручні тим, що довго зберігаються в холодильнику і завжди під рукою. Паштет легко виручить вас перед несподіваним приходом гостей або в приготуванні поспішного сніданку. До того ж, кожен зможе вибрати той смак, який припаде йому до душі.
Огірковий паштет
Складові:
- 150 г вершкового сиру
- пучок кропу
- 1 огірок
- 1 зуб. часнику
- сіль і перець
Приготування:
Зелень промийте, просушіть і дрібно наріжте за допомогою ножа.
Огірок очистіть від шкірки, натріть на дрібній тертці і добре відіжміть руками сік.
Зелень і огірок змішайте з вершковим сиром, додайте сіль, перець і доведіть до однорідного стану.
М’ясний паштет
Складові:
- 150 г вершкового сиру
- 150 г будь-якого м’яса
Приготування:
М’ясо порізати невеликими шматочками.
У чашу блендера викладіть сир, додайте м’ясо і подрібніть до однорідного стану. За бажанням, можете додати будь-які спеції або зелень.
Якщо у вас немає блендера, такий паштет можна приготувати за допомогою м’ясорубки. Для цього спочатку пропустіть через неї м’ясо, а потім просто змішайте його з сиром.
Грибний паштет
Складові:
- 100 г печериць
- 50 г вершкового сиру
- сіль і перець
Приготування:
Печериці обсмажити в сковороді на олії до повної готовності.
Разом з вершковим сиром подрібніть їх за допомогою блендера до однорідної маси.
За бажанням додайте сіль, перець і інші улюблені спеції або трохи подрібненого кропу.
Готові паштети розкладіть по сухим скляним баночкам – в такому вигляді вони можуть зберігатися в холодильнику до 5 днів.
Також, якщо розкласти їх по тарталетках, вийде оригінальна і смачна закуска для святкового столу.
Готуйте з задоволенням і обов’язково діліться з друзями цікавими рецептами!