Баклажан – король літнього та зимового меню. Літнього – тому, що з овоча легко виходить приготувати і ситне гарячу страву, і апетитну закуску. А зимового – тому, що закрутки з баклажанами зникають з комори першими.
Ми пропонуємо вам відмінний варіант закуски з баклажанів для заготовки на зиму. Пряна, з помірною гостротою, вона сподобається любителям пікантних комбінацій.
Особливий кавказький колорит частуванню додадуть волоські горіхи: поєднання цих інгредієнтів в стравах – візитна картка регіону.
Оцет для маринаду радимо брати в концентрації 9%. Якщо використовуєте звичайний 6% -й, збільште кількість в 1,5 рази.
Ще більшого аромату закусці додасть свіжа кінза, можете замінити нею петрушку.
Складові:
- баклажан – 1,5 кг
- грецькі горіхи – 1 скл.
- часник – 10 зуб.
- перець чилі – 1 шт.
- соняшникова олія – 150 мл
- петрушка – 1 пуч.
- оцет – 3 ст. л.
- сіль – 3 ст. л.
Приготування
Баклажани наріжте кружечками або пластинками товщиною 3-4 мм. Посоліть 1 ст. л. солі, залиште на годину.
Промийте під проточною водою, злегка відіжміть, потім обсмажте на добре розігрітій сковороді з додаванням 2 ст. л. олії.
Зелень, часник, перець чилі і горіхи пропустіть через м’ясорубку. Додайте оцет, олію, що залишилася і сіль. Перемішайте.
Баклажани і заправку викладіть шарами в простерилізовані банки.
Коли заповните ємності, прикрийте їх кришками, поставте в каструлю з водою і стерилізуйте: 15 хв. півлітрові банки і 20 хв. літрові. Після цього закрутіть.
Чудова закуска на зиму готова! Смачного!