Складові:
- баклажани
- петрушка
- морква
- червоний гіркий перець стручковий
- часник
- цукор
- сіль
- оцет
- рослинна олія
Приготування:
Баклажани миємо, обрізаємо краї і відварюємо, поки вони не стануть м’якими, кладемо під гніт на ніч.
Моркву натираємо на крупній тертці, додаємо нарізану петрушку, часник
пропускаємо через прес. Перемішуємо.
У рослинну олію додаємо оцет 1:1, додаємо цукор і сіль.
Баклажани розрізаємо на дві частини вздовж, одну частину змащуємо морквяно-часниковою сумішшю і накриваємо другою частиною баклажана.
Баклажани перекладаємо в каструлю, пересипаючи нарізаним гірким перцем. Заливаємо сумішшю, в яку входить олія і оцет.
Через добу баклажани готові до вживання. Зберігаємо в прохолодному місці.