Гагаузи – це тюркомовний народ, що проживає в наш час переважно в Республіці Молдова і на південному заході Одеської області України. Багатство гагаузької кухні складалося століттями: вона увібрала в себе риси кочового побуту і має багато спільного з турецькою та балканськими кухнями.
Кулінарні рецепти гагаузів, особливо борошняні страви, виділяються оригінальними інгредієнтами і незвичайними рішеннями.
Ми пропонуємо вам приготувати м’які і дуже апетитні гагаузькі пиріжки з дріжджового тіста. Начинка в них може бути будь-якою, але нам припала до душі капустяна.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА:
- 450 г борошна
- 260 мл води
- 7 г сухих дріжджів
- 1/2 ч. л. солі
- рослинна олія для смаження
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ:
- 1 кг капусти
- 1 цибулина
- 1/4 ч. л. сушеної м’яти
- 1/2 ч. л. червоного меленого перцю
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- пучок петрушки і кропу
- 5 ст. л. рослинної олії
ПРИГОТУВАННЯ
Змішай просіяне борошно з сіллю і сухими дріжджами.
Поступово вливай воду і перемішуй до отримання м’якого тіста.
Поклади тісто в змащену маслом миску, накрий і залиш, щоб піднялося.
Тим часом наріж цибулю і нашаткуй капусту.
Обсмаж цибулю на середньому вогні до золотистого кольору.
Додай нашатковану капусту і обсмаж на сильному вогні, постійно перемішуючи.
Додай червоний мелений перець, суху м’яту, перемішай.
Накрий кришкою і тушкуй до готовності.
В кінці додай нарізану зелень, перемішай, скуштуй на смак і вимикай.
Посип стіл борошном, розімни тісто, розділи його на маленькі шматочки.
Розкачай їх в тонкі круглі коржі і виклади на кожен ложку начинки.
Сформуй пиріжки розміром з долоню.
Смаж пиріжки з двох сторін на розігрітій олії.
Виклади на паперову серветку.
Пиріжки з капустою з дріжджового тіста готові.
Смачного!