За популярністю пекінська капуста на сьогодні нічим не поступається звичайній білокачанній. Наші господині знають і призвичаїлися готувати величезну кількість страв з цим інгредієнтом.
Дійсно, ніжна структура і приємний зовнішній вигляд цього овоча змушують використовувати його все частіше. Головне – знати, яка пекінська капуста дійсно справжня.
М’ясні рулетики з пекінської капусти – приголомшлива закуска як для святкового застілля, так і для повсякденного трапези. Хрустка оболонка відмінно гармонує з соковитою і яскравою начинкою. Стравою також можна перекусити в дорозі або ж під час обідньої перерви.
Практично такі ж інгредієнти використовують при приготуванні пікантного салату з пекінською капустою. Спробуйте обидві страви і виберіть улюблену!
Складові:
- капуста пекінська – 1 шт.
- яйце – 5 штук.
- пшеничне борошно – 60 г
- помідор – 2 шт.
- шинка – 100 г
- твердий сир – 150 г
- зелена цибуля – 0,5 пуч.
- майонез – 2 ст. л.
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
Приготування
Візьміть дев’ять верхніх листків капусти.
Їх білий і грубий низ (приблизно третина) зріжте. Частину, що залишилася посередині акуратно відбийте кухонним молотком через рушник.
У глибоку миску вбийте яйця і туди ж просійте борошно. Сіль і перець додайте за смаком і збийте вміст до однорідної суміші.
Розігрійте олію. По черзі умочіть листки капусти в кляр і викладіть на сковороду, обсмажуючи з двох сторін буквально пару секунд.
Готові листки складіть на паперові серветки або рушники, щоб з них стекла олія.
Шинку і помідори наріжте дрібними кубиками, а цибулю – кільцями. Сир натріть на дрібній тертці.
Змішайте інгредієнти, приправте за смаком і додайте майонез. Ретельно перемішайте.
Охолоджені листки пекінської капусти наповніть начинкою, скрутіть в рулетик і подавайте до столу. Також перед подачею можете розігріти самі лиски в мікрохвильовці і тоді вже крутити рулети.
В якості начинки для рулетиків можете використовувати інгредієнти салату або ж м’ясних і сирних нарізок, які залишилися після застілля.
Ця закуска цікава ще й тим, що, незважаючи на використання майонезу, все ж менш калорійна, ніж роли в лаваші.