Сучасні господині цінують свій час, а тому частіше роблять вибір на користь оригінальних, але простих і швидких рецептів. Це колись наші бабусі і прабабусі півдня простоювали на кухні, але світ змінився, став більш насиченим. А тому сьогодні цінуються страви, які не тільки радують око, але і зручні в приготуванні.
І сьогодні ми пропонуємо приготувати котлети з помідорами і сиром в духовці. Лічені хвилини готуєш, ставиш в духовку, а дістаєш ситну і апетитну закуску, яка стане справжньою окрасою будь-якого столу. Обов’язково приготуй.
СКЛАДОВІ:
- 350 г свинини
- 500 г очищеної картоплі
- 80 г твердого сиру
- 2 свіжих помідора
- 1-2 зубчики часнику
- сіль, перець, спеції за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
Поклади часник в блендер, додай сюди ж м’ясо. Подрібни до однорідної маси.
Переклади фарш в миску, посоли і поперчи, додай спеції.
З фаршу сформуй 9 однакових за розміром кульок.
Картоплю натри на крупній тертці. Відіжми сік і вологу.
Кружечками наріж помідори.
Деко змасти олією (можна вистелити пергаментним папером). Виклади натерту картоплю, щоб вийшло 9 однакових коржів.
Зверху виклади кульки з фаршу. Надай їм плоскої форми.
На фарш поклади помідори і відправляй деко в розігріту до 180 градусів духовку.
За 5 хвилин до готовності вийми деко і рівномірно посип котлетки тертим сиром.
Постав котлети в духовку ще на декілька хвилин – і страва готова. Смачного!
Котлети з помідорами і сиром – це дивовижна гаряча страва для ситної сімейної вечері, яка виручить кожного разу, коли немає багато часу для готування, а порадувати домашніх чимось смачненьким хочеться.
Соковитий фарш, сир,що тягнеться, і запечений тонкий шар картоплі створюють справжню гармонію смаку.