Коли сезон полуниці в самому розпалі, практично через день готую цей смачний пиріг

Fresh baked Strawberry Cake on wooden background

Коли починається сезон полуниці, хочеться наїстися на весь рік вперед. Але можна не тільки їсти її в свіжому вигляді і робити смузі, але ще і готувати приголомшливу випічку. І у нас є один чарівний рецепт.

Сьогодні ми поділимося з тобою рецептом смачного заливного пирога з полуницею.

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА:

  • 400 г борошна
  • 100 г цукру
  • 20 г ванільного цукру
  • 120 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. розпушувача

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ЗАЛИВКИ:

  • 300 г сметани
  • 20 г крохмалю
  • 120 г цукру
  • 2 яйця

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ НАЧИНКИ:

  • 200-300 г полуниці

ПРИГОТУВАННЯ:

Спочатку приготуй тісто для заливного пирога. Для цього змішай борошно і розпушувач, просій їх. В окремій ємності збий яйця і цукор.

Потім додай в яйця вершкове масло і все ретельно збий. У цю суміш додай борошно з розпушувачем і заміси тісто. Постав готове тісто в холодильник на 30 хвилин.

Змішай всі інгредієнти для заливки і збий їх до однорідної маси.

Помий і висуши полуницю.

Тепер збираємо наш пиріг.

Тісто дістань з холодильника, розкачай за формою, роблячи невеликі бортики. Зверху на тісто вилий сметанну заливку, а після цього виклади полуницю.

Тепер постав пиріг в розігріту духовку і випікай приблизно 45 хвилин, постійно поглядаючи за ним. Потім вимкни духовку і дай пирогу постояти там ще хвилин 30.

Потім можна подавати до чаю!

Як бачиш, рецепт максимально простий і не дуже витратний. Коли є полуниця, готувати такий пиріг – одне задоволення!

Джерело

Поділись


Новини партнерів