Кабачки по-сербськи – це швидкий спосіб приготувати улюблений продукт по-новому. Всього 30 хвилин – рівно стільки треба чекати, поки страва буде готовою.
За роботою час пройде непомітно, а ось результат відверто порадує. Тушковані в сметані кабачки виходять дуже ніжними і соковитими.
Якщо кабачки молоді, знімати шкірку і видаляти насіння не потрібно. З перезрілими потрібно зробити і те, і інше, а м’якоть нарізати великими кубиками.
Радимо не замінювати попереднє запікання в духовці звичайним обсмажуванням. У духовці кабачки підсохнуть зовні, збережуть форму, а на сковороді ризикуєте отримати однорідну, втім, смачну масу.
Жирність сметани для страви не принципова, підійде і 10%. Замість сметани можна взяти густий йогурт без добавок.
Складові:
- кабачок – 800 г
- сметана – 200 г
- яйце – 1 шт.
- пшеничне борошно – 1 ст. л.
- соняшникова олія – 3 ст. л.
- сіль за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- паприка за смаком
- кріп – 0,5 пуч.
- вода – 100 мл
- часник – 2 зуб.
- орегано – 0,5 ч. л.
- сушений базилік – 0,5 ч. л.
Приготування:
В піалі змішайте соняшникову олію з сухими травами, паприкою, сіллю і перцем.
Кабачки наріжте товстими півкільцями, складіть в пакет, туди ж вилийте ароматну олію, струсіть. Викладіть кабачки на деко, запікайте 15 хвилин при 200 градусах.
Сметану змішайте з дрібно рубаним кропом, подрібненим часником. Додайте яйце, борошно, влийте воду.
Запечені кабачки викладіть в глибоку сковороду, туди ж налийте сметанний соус, посоліть за смаком. Доведіть до кипіння, не забувайте періодично помішувати в процесі. Зніміть з вогню і подавайте.
Ця страва – якраз той випадок, коли температура частування на смак не впливає. Вона відмінно виступає і в якості теплої закуски, і як гарнір до курки або котлет.
Не забудьте новий рецепт страви з кабачків переслати друзям, вони будуть вам вдячні!