Добірка з 10-ти надзвичайно смачних салатів з помідорами

Ну дуже смачно!

Смачні, свіжі салати!

1. Божевільний салат

Продукти:

на 2 порції салату:

  • Крабові палички-200 гр.
  • Яйце варене-2 шт.
  • Свіжий огірок невеликий-2 шт.
  • Помідори середні-2 шт.
  • Сир-60 гр.
  • Майонез – 3 столові ложки

Як приготувати салат:

Огірки і помідори нарізати невеликими кубками. Сир натерти на дрібній тертці.

Яйця подрібнити, крабові палички нарізати кубиками, додати майонез, перемішати.

Викласти шарами:

1-крабові палички з яйцем

2-огірки

3-крабові палички з яйцем

4-помідори

5-сир

Прикрасити за бажанням.

2. Салат «Червоне море»

Продукти:

  • 250 гр крабових паличок
  • 2-3 помідора
  • 1 червоний болгарський перець (я робила без нього)
  • 150 гр твердого сиру
  • 2 зубчики часнику
  • майонез

Як приготувати салат:

1. Крабові палички порізати соломкою.

2. Помідори порізати дольками, видалити насіння і всю рідину, порізати соломкою.

3. Перець почистити і теж порізати соломкою.

4. Сир натерти на тертці.

5. Часник пропустити через прес.

6. Все змішати і заправити майонезом.

3. Весняний салат.

Продукти:

на 6-8 порцій:

  • Помідор 2-3 шт.
  • Куряча грудка 500гр.
  • Сир твердих сортів 150 гр.
  • Червона квасоля – одна банка.
  • Зелений салат.
  • Сухарики.
  • Для заправки можна взяти легкий майонез або сметану.

Як приготувати салат:

1. Помідор, салат дрібно нарізаємо. Сир тремо на тертці.

2. Курячі грудки ріжемо на дрібні шматочки і тушкуємо на слабкому вогні хвилин 20 доти, поки вся рідина не википить, можна злегка обсмажити.

3. Змішуємо всі нарізані і готові інгредієнти, заправляємо майонезом (сметаною). Подаємо салат, посипавши зверху сухариками.

4. Салат з крабовими паличками і квасолею

Продукти:

  • Консервована квасоля – 450 гр
  • Помідори – 250 гр
  • Крабові палички – 250 гр
  • Болгарський перець – 1 шт
  • Сир – 100 гр
  • Часник – 1 зубчик
  • Майонез – за смаком
  • Сіль за смаком

Як приготувати салат:

Наріжте кубиками крабові палички. Викладіть в салатницю.

Болгарський перець очистіть від насіння. Наріжте і додайте до крабових паличок.

Злийте воду з банки з консервованою квасолею. Потім викладіть квасолю в салатницю.

Натріть сир. Висипте його в салатницю.

Останніми в салат з крабовими паличками і квасолею додають помідори. Наріжте їх дрібно.

Видавіть в салат часник, додайте майонезу і солі за смаком. Перемішайте. Салат з крабовими паличками і квасолею готовий!

5. Легкий салат з куркою

Продукти:

  • Помідор – 1 шт
  • Огірок – 1 шт
  • Куряча грудка – 200 гр
  • Соєвий соус – 1 ст. ложка
  • Листя салату – – за смаком
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль, перець – за смаком
  • Оливкова олія

Як приготувати салат:

Підготуємо необхідні інгредієнти.

Грудку нарізаємо невеликими шматочками, солимо, видавлюємо часник і маринуємо в соєвому соусі протягом 20 хвилин.

Обсмажуємо курочку на сковороді на сильному вогні з двох сторін до появи скоринки.

Листя салату промиваємо і просушуємо. Можна трохи порвати його руками.

Огірок ріжемо півкільцями і кладемо до листя салату.

Помідори нарізаємо довільно і додаємо в салатницю.

За смаком солимо, перчимо, додаємо оливкову олію, перемішуємо і зверху кладемо шматочки курки і подаємо до столу.

6. Салат з шинкою і помідорами.

Продукти:

  • Шинка – 300 гр
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир твердий – 150 гр
  • Батон – 3 скибочки
  • Часник – 2 зубчики
  • Рослинна олія – ​​для обсмажування
  • Майонез – за смаком

Як приготувати салат:

1. Скибочки батона нарізати брусочками.

2. Влити в сковороду трохи рослинної олії і обсмажити батон до рум’яної скоринки. Викласти на кухонні паперові рушники для видалення зайвої олії.

3. Натерти на тертці твердий сир.

4. Помідори нарізати соломкою. Потім також нарізати шинку.

5. З’єднати в мисці помідори, шинку, сир і сухарики, видавити часник. Заправити салат майонезом.

6. Прикрасити салат петрушкою і помідорною трояндою.

7. Салат з шинкою і помідорами готовий.

7. Салат «Парижель»

Продукти:

  • 1 огірок (зняти шкірку)
  • 1 помідор
  • 1 солодкий перець
  • 2-3 ст. ложок кукурудзи консервованої
  • копчене стегенце (зняти шкірку і прибрати кістки)
  • 1 ст. ложка майонезу
  • сіль, перець за смаком
  • кріп.

Як приготувати салат:

Огірки нашаткувати тонкою соломкою, додати в салатник.

Філе копченої курки розібрати на волокна, додати до огірків.

Решту овочів нашаткувати невеликими шматочками, додати кукурудзу.

Посолити, поперчити, додати майонез, перемішати.

8. Салат з шинкою і стручковою квасолею.

Продукти:

  • Зелена квасоля (заморожена) – 400 гр
  • Шинка – 250 гр
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля – 1/4 шт.
  • Сир – 100 гр
  • Сметана або майонез – 4 ст. ложки
  • Сіль за смаком

Як приготувати салат:

У киплячу воду кладемо квасолю.

Після кипіння варимо її ще 5 хвилин. Відкидаємо її на друшляк і даємо охолонути.

Кладемо квасолю в салатник. Ріжемо кубиками помідори.

Ріжемо соломкою шинку. Дрібно ріжемо цибулю.

Трем сир на крупній тертці. Заправляємо салат сметаною з сіллю. Перемішуємо. Куштуємо.

9. Салат з куркою і кукурудзою.

Продукти:

  • 2 курячих філе
  • 1 банка консервованої кукурудзи
  • 1 банка консервованої червоної квасолі
  • середній зелений перець
  • 2 середніх помідора
  • 1 середня цибулина
  • петрушка
  • приправа для курки

Соус:

  • 1/3 ст. ложки рослинної олії
  • 3 ст. ложка оцту
  • 3 ст. ложки гірчиці
  • 2 ст. ложки рідкого меду
  • 2 зубчики часнику
  • ½ ч. ложки кмину

Як приготувати салат:

1. Філе промити і висушити, нарізати кубиками, посипати приправою. Покласти в холодильник на 60 хвилин, потім обсмажити.

2. Кукурудзу і червону квасолю процідити. Зелений перець очистити, промити і нарізати великими кубиками. Помідори нарізати великими кубиками і злегка віджати сік. Цибулю очистити і нарізати кубиками.

3. Нарізати петрушку. Очистити і роздавити часник. Додати курку.

4. Для соусу змішати оцет, олію, гірчицю, рідкий мед, товчений часник і чебрець і залишити на 30 хвилин. У миску викладаємо курку, кукурудзу, червону квасолю, зелений перець, помідори, петрушку, цибулю і заливаємо соусом. (Я не додавала гірчицю – діти не люблять, мед теж не зважилася додати, інше все додала, все одно вийшло дуже смачно!)

10. Салат «Цезар» з куркою

Продукти:

  • 250-300 гр. курячого філе
  • 10-12 шт. помідорів чері
  • пучок салату (в ідеалі «Ромен»)
  • рослинне масло для обсмажування
  • сіль

Для часникових сухариків:

  • 4-5 скибочок хліба для тостів або білого батона
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 2-3 зубчики часнику

Для соусу:

  • 2 жовтки
  • сік половини лимона
  • 100 гр. оливкової олії
  • сухі трави
  • 2 ч. ложки зернистої гірчиці
  • 1 ст. ложка тертого сиру Пармезан

Як приготувати салат:

Для початку займемося часниковими сухариками. Приготувати їх можна двома способами: обсмажити в олії на сковороді або запекти в духовці. До того ж, ми повинні надати їм легкого часникового смаку. Для цього потрібно:

в невеликий посуд влити 2 ст.л. оливкової олії

зубчики часнику розрізати на тонкі пластинки і злегка відбити тильною стороною ножа

часник опустити в олію і поставити на півхвилини в мікрохвильовку

хліб нарізати кубиками і розкласти на застелене фольгою деко

скропити гарячою часниковою олією і перемішати

поставити в розігріту духовку і запекти до красивого золотистого відтінку

Сухарики, засмажені таким способом, не підгорають, виходять хрусткими, не жирними, мають легкий часниковий присмак.

Наступний компонент салату – куряче м’ясо. На цьому кроці все гранично просто: куряче філе нарізаємо кубиками і обсмажуємо в рослинній олії до отримання рум’яної скоринки.

А ось приготуванню салатної заправки доведеться приділити трохи більше уваги, але результат того вартий!

Соус для салату «Цезар» можна приготувати як на основі сирих яєчних жовтків, так і зварених до напівготовності (всмятку).

Зупинимося на другому, більш безпечному варіанті:

  • яйця проварити 4-5 хв. з моменту закипання
  • відокремити жовтки і розтерти
  • не перестаючи розмішувати, поступово влити оливкову олію і лимонний сік
  • збити виделкою або віничком до однорідної консистенції
  • підмішати тертий пармезан
  • приправити гірчицею і сушеними травами.

І нарешті, заключний етап – складання салату:

  • салатне листя довільно порвати руками і розподілити по дну широкої неглибокої салатниці
  • рівномірно полити половиною приготованого соусу
  • зверху розкласти шматочки курячого м’яса і часникові сухарики
  • помідори черрі нарізати половинками і додати до салату
  • полити соусом.

Салат «Цезар» подаємо свіжоприготовленим, бажано поки м’ясо і сухарики не встигли охолонути.

Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів