6 цікавих салатів. І зовсім не обов’язково проводити весь день на кухні, щоб здивувати гостей

Французький салат з апельсином і авокадо

Оберіть для цієї страви зелений салат ромен. Його листочки НЕ розмокають від заправки і залишаються хрусткими. Крім того їх треба рвати руками, а не різати ножем. Олію краще використовуйте оливкову, а винний оцет можете замінити яблучним або столовим 5%.

Інгредієнти:

  • 300 г зеленого салатного листя
  • 1 апельсин
  • 1 авокадо
  • половина головки ріпчастої цибулі
  • 4 ст. л. винного оцту
  • 1 ст. л. меду
  • 120 мл олії
  • жменя подрібненого мигдалю
  • сіль, паприка за смаком

Приготування:

Апельсин розберіть на дольки, наріжте їх тонкими скибочками. Авокадо і цибулю наріжте красивими тонкими шматочками.

Змішайте листя салату, авокадо, апельсин і цибулю.

Поставте в холодильник та накрийте плівкою.

Заправляти салат краще безпосередньо перед подачею. Також можна посипати його горішками.

В окремому посуді гарненько змішайте інгредієнти для заправки: оцет, мед, олію, сіль, паприку. Якщо заправки вийде багато, решту можете використовувати для іншого салату.

Салат з курки з ананасом

Родзинка цього салату в незвичайній подачі. Він стане справжньою окрасою столу!

Інгредієнти:

  • 1 великий ананас
  • 400 г вареної курки
  • жменя волоських горіхів
  • невеликий пучок кінзи
  • кілька пір’їн зеленої цибулі
  • 4 ст. л. майонезу
  • ½ ч. л. карі
  • сіль
  • перець

Приготування:

Вимийте ананас і розріжте його на 2 половини. Гострим ножем вийміть м’якоть, а стрижень викиньте. Наріжте м’якоть кубиками.

Куряче м’ясо наріжте кубиками. Подрібніть цибулю і листя кінзи.

Горіхи обсмажте на сухій сковороді 3 хвилини, щоб посилити їх пікантний смак, і подрібніть.

Змішайте в мисці курку, ананас, зелень і горіхи. Окремо змішайте майонез з карі і сіллю.

Викладіть салат в половинку ананаса, злегка поперчіть.

Салат з пекінської капусти з креветками

Виглядає досить святково, а набір інгредієнтів нікого не залишить байдужим!

Інгредієнти:

  • 1 невеликий качан пекінської капусти
  • 70 г креветок
  • 1 кисле яблуко
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. оцту
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 200 мл соняшникової олії (для смаження)
  • 2 г приправи для моркви по-корейськи
  • сіль
  • перець

Приготування:

Розігрійте олію, обсмажте в ній подрібнений часник, суміш спецій для моркви по-корейськи.

З очищеного від шкірки яблука вийміть серцевину, наріжте його прозорими часточками.

Очищені креветки киньте в окріп на 10-15 секунд, виловіть та дайте їм охолонути. Залиште кілька штук для прикраси, а решту наріжте не дуже дрібно.

Нашаткуйте капусту, з’єднайте її з яблуком і креветками.

Змішайте оцет, оливкову олію, обсмажений зі спеціями часник, сіль і перець. Заправте салат.

Салат «Нісуаз» з куркою

Батьківщина класичного рецепта цього салату — Ніцца. Саме на Лазурному березі вперше стали готувати це частування. Зараз жоден французький ресторан не обходиться без його присутності в меню. В оригіналі салат готується з тунцем, але з плином часу рецепт зазнав багато змін. Спробуйте приготувати цю страву з куркою!

Інгредієнти:

  • 4 курячих філе
  • 250 г свіжомороженої зеленої квасолі
  • 4 яйця
  • 50 г маслин без кісточки
  • 150 г помідорів чері
  • 70 г руколи
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 2 ч. л. зернистої гірчиці
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 2 зубчики часнику

Приготування:

Промийте куряче філе, відваріть його до готовності 20 хвилин. Остудіть філе і наріжте шматочками шириною 1,5 см. Бульйон не виливати!

Приготуйте заправку. Почистіть часник і подрібніть його. Змішайте олію з гірчицею, часником і лимонним соком.

Курячий бульйон доведіть до кипіння, відваріть в ньому квасолю до м’якості протягом 6-7 хвилин. Відкиньте її на друшляк.

Відваріть яйця — 5-6 хвилин, почистіть їх від шкарлупи і розріжте навпіл. Маслини наріжте кружечками.

Помідори розріжте на половинки. З’єднайте руколу, квасолю і помідори, заправте половиною заправки, перемішайте.

Викладіть на тарілку, розкладіть зверху шматочки курки, маслини, половинки яєць. Полийте заправкою, яка залишилась.

Салат з пастою і тунцем

Для приготування салату вибирайте макаронні вироби з твердих сортів пшениці. Підійдуть бантики, черепашки, спіральки, пір’я.

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. каперсів
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • ½ ч. л. тертої лимонної цедри
  • листя салату
  • 150 г помідорів чері
  • 250 г макаронних виробів (пасти)
  • 1 зубчик часнику
  • 1 маленька банка маслин без кісточки
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 350 г консервованого тунця у власному соку
  • листя базиліка
  • сіль

Приготування:

Макарони відваріть в підсоленій киплячій воді по інструкції на упаковці.

Пересипте їх в миску, додайте 1 ст. л. оливкової олії і перемішайте.

Відкрийте банку з тунцем, злийте більшу частину соку, м’якоть тунця роздавіть виделкою, щоб вийшли невеликі шматочки. Додайте до макаронів.

Приготуйте заправку: почистіть часник і подрібніть. У невеликій ємності змішайте оливкову олію, часник, лимонний сік і цедру, сіль і перець.

Полийте салат заправкою, перемішайте та викладіть на тарілку. Прикрасьте помідорами і листям базиліка.

Швейцарський салат

Добротний ситний салат, який сподобається всім без винятку, особливо його оцінять чоловіки.

Інгредієнти:

  • гілочка тархуну (використовуй тільки листочки)
  • 2 невеликих свіжих огірка
  • 2 середніх мариновані огірки
  • 400 г шинки
  • 400 г ковбаси “сервелат”
  • 4 середні груші
  • 400 г копченого окосту
  • 5 ст. л. майонезу
  • сік 1 лимона

Приготування:

Листочки тархуну подрібніть та змішайте їх з майонезом і соком лимона.

Всі м’ясні складові салату наріжте тонкою соломкою.

З окосту попередньо зніміть жирну шкірку.

Свіжі і мариновані огірки наріжте, як і м’ясо, соломкою. З груш зніміть шкірку, наріжте на 4 частини, вийміть серцевину, тонко нашаткуйте.

З’єднайте всі нарізані інгредієнти та залийте майонезною заправкою.

Солити салат не потрібно, тому що всі компоненти вже містять досить солі!

Готуйте з натхненням і дивуйте своїх рідних прекрасними стравами! Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів