Якщо ви вже щосили займаєтеся пошуком цікавих великодніх страв, безперечно додасте цей рецепт в список «обов’язково приготую».
Тематична випічка завжди користується успіхом у гостей будь-якого віку, а ці милі «великодні зайчики» запам’ятаються всім аж до наступного свята. На перший погляд здається, що з такою випічкою потрібно буде повозитися, але це помилка …
Варто лише замісити тісто, а потім покликати дітей і насолоджуватися процесом разом з ними. Якщо хочете, щоб «зайчики» вийшли максимально ошатними, запасіться елементами декору. Фантазуйте, будьте креативними, і готувати вам ніколи не набридне.
Складові:
- Пшеничне борошно – 700 г
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет – 1 ст. л.
- Ванільний екстракт – 1 ст. л.
- Соняшникова олія – 100 мл
- Яйце – 3 шт.
- Дріжджі – 25 г
- Молоко – 250 мл
- Ізюм за смаком
- Мед – 1 ст. л.
Приготування:
У глибокому посуді змішайте борошно з сіллю, медом, оцтом, ванільним екстрактом, соняшниковою олією і 2 яйцями.
Розчиніть у теплому молоці свіжі дріжджі, перемішайте і додайте до загальної маси. Замісіть тісто і залиште його в теплі на 1 годину.
Відріжте 60 г тіста, сформуйте довгу ковбаску і згорніть її спіраллю. Ще з 30 г тіста сформуйте овал, надріжте край овалу, щоб вийшли «вушка». У центр протилежної частини овалу вставте родзинки, щоб вийшло «око».
Ще з одного маленького шматочка тіста сформуйте круглий хвостик.
Змастіть місця, в яких частини тіста будуть з’єднуватися, збитим яйцем. Зберіть «зайчика» і змастіть яйцем уже готовий виріб.
Викладіть «зайчиків» на застелене пергаментним папером деко на відстані один від одного і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Коли булочки охолонуть, декоруйте їх яскравими стрічками або їстівними прикрасами.
Подавайте випічку з домашньою шоколадною пастою, розтопленим шоколадом або улюбленим варенням.
Ось як просто можна приготувати незвичайне частування на Великдень і порадувати ним дітей і дорослих.
Поділіться відмінним рецептом зі своїми друзями, їм однозначно сподобається така ідея!