Масляна: як приготувати найсмачніші гарбузові млинці

Найвеселіше свято – Масляна вже постукало у будинки українців, а це значить, що з 4 по 10 березня потрібно готувати смачні частування. Але не обов’язково починати з млинців з традиційного тіста, коли існує безліч варіантів.

У цій статті ми пропонуємо вашій увазі рецепт гарбузових млинців, які будуть не менш ніжними, ніж звичайні, та ще й неймовірно смачними. Це, мабуть, дуже ситна страва. Вони виходять щільними, мають солодкий і трохи пряний аромат.

Інгредієнти:

  • Гарбуз (пюре) – 200 г (деякі господині труть на тертці звичайний гарбуз);
  • Яйця – 3 штуки;
  • Борошно – 150 г;
  • Молоко – 300 мл;
  • Цукор, сіль, кориця (за смаком)
  • Розпушувач – 1 ч.л;
  • Вершкове масло – 30 г.

Спосіб приготування:

До гарбуза додати яйця, цукор, сіль, корицю, молоко. Все це ретельно перемішати віничком до отримання однорідної консистенції.

Просіяти борошно – адже якщо цього не зробити, млинці рватимуться. Додати до борошна розпушувач, перемішати, і починати акуратно всипати в солодку масу з гарбузом.

До тіста додати розтоплене вершкове масло. Останній інгредієнт додається для ніжного смаку. Консистенція повинна вийти, як рідка сметана, в якій не можна допускати грудочок.

Пательню змастити невеликою кількістю олії або жиру і випікати смачні гарбузові млинці до готовності. Не забувайте перевернути на інший бочок, щоб млинці підрум’янились. Смачного!

Джерело

Поділись


Новини партнерів