Найвеселіше свято – Масляна вже постукало у будинки українців, а це значить, що з 4 по 10 березня потрібно готувати смачні частування. Але не обов’язково починати з млинців з традиційного тіста, коли існує безліч варіантів.
У цій статті ми пропонуємо вашій увазі рецепт гарбузових млинців, які будуть не менш ніжними, ніж звичайні, та ще й неймовірно смачними. Це, мабуть, дуже ситна страва. Вони виходять щільними, мають солодкий і трохи пряний аромат.
Інгредієнти:
- Гарбуз (пюре) – 200 г (деякі господині труть на тертці звичайний гарбуз);
- Яйця – 3 штуки;
- Борошно – 150 г;
- Молоко – 300 мл;
- Цукор, сіль, кориця (за смаком)
- Розпушувач – 1 ч.л;
- Вершкове масло – 30 г.
Спосіб приготування:
До гарбуза додати яйця, цукор, сіль, корицю, молоко. Все це ретельно перемішати віничком до отримання однорідної консистенції.
Просіяти борошно – адже якщо цього не зробити, млинці рватимуться. Додати до борошна розпушувач, перемішати, і починати акуратно всипати в солодку масу з гарбузом.
До тіста додати розтоплене вершкове масло. Останній інгредієнт додається для ніжного смаку. Консистенція повинна вийти, як рідка сметана, в якій не можна допускати грудочок.
Пательню змастити невеликою кількістю олії або жиру і випікати смачні гарбузові млинці до готовності. Не забувайте перевернути на інший бочок, щоб млинці підрум’янились. Смачного!