Якщо ви ще не знайомі зі стравою з оригінальною назвою «Пеньки», можливо, ситний сніданок або вечеря забирає у вас більше часу, ніж могла би. Адже саме ця страва стане відмінною альтернативою гарячих бутербродів і навіть пиріжків. Півгодини (з яких від вас буде потрібно лише 5 хвилин), і тарілка ароматних кошиків з фаршем буде стояти на вашому столі.
Що приємно, вам знадобиться всього один багет і зовсім небагато фаршу, буквально 10 столових ложок. Його смак можна урізноманітнити спеціями на свій вибір, а ми поділимося з вами класичним рецептом з перцем і сіллю.
Зазвичай «пеньки» готують так само як грінки: умочують в яйце і смажать на сковороді. Але якщо вам не хочеться стояти біля плити, просто розмістіть їх в глибокій ємності, використовуйте яйця в якості заливки, а зверху натріть трохи сиру. Ми вибрали перший варіант!
Складові:
- Яловичий фарш – 300 г
- Яйце – 4 шт.
- Молоко – 50 мл
- Багет – 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Багет – 1 шт.
- Соняшникова олія за смаком
- Пшеничне борошно – 2 ст. л.
Приготування:
Наріжте багет на 12 шматочків. З кожного витягніть м’якуш, але не так, щоб залишалася тільки скоринка.
Покришіть хліб в фарш, додайте сіль, перець і перемішайте начинку. Нею начиніть «пеньки».
Змастіть сковороду олією і поставте грітися. Збийте яйця з молоком, додайте сіль, борошно і знову збийте.
Вмочуйте фарширований хліб в кляр і смажте «пеньки» до золотистої скоринки з обох сторін (по 3-4 хвилини). Готово!
Хліб з фаршем стане набагато пікантнішим, якщо додати в нього зелень (наприклад, кінзу або петрушку) і трохи гострого перцю. Але цей рецепт пеньків більше підходить для вечері, так як для ранкового прийому їжі страви з вогником не підходять.
У той же час фарширований хліб може стати зіркою фуршету, і фарш можна вибрати будь-який: від овочевого до курячого.