Фрикадельки з курячого фаршу в томатно-сметанному соусі виходять дуже соковитими і м’якими. Ця апетитна, ніжна і легка страва готується за 30 хвилин і відмінно підходить до будь-якого гарніру. Такі фрикадельки дуже люблять діти, але їх можна і гостям запропонувати – страва подобається всім.
Складові:
- курячий фарш (або фарш індички) 600 грам;
- цибуля 1 шт .;
- часник 2 зубчики;
- вершки або молоко 2-3 ст. ложки;
- сіль, перець за смаком;
- борошно для панірування;
- рослинна олія для обсмажування.
для соусу:
- сметана 100 мл;
- томатна паста 1 ст. ложка (або кетчуп 3-4 ст. ложки);
- цибуля 0,5 шт .;
- вода 250 мл;
- коріандр мелений щіпка;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
Часник і одну цибулину пропустити через м’ясорубку.
З’єднати в мисці фарш, цибулю, часник, сіль, перець і добре перемішати. Якщо фарш вийде густим і в’язким, додати трохи молока або вершків. Ще раз перемішати і добре відбити.
Вологими руками сформувати з фаршу 10-12 фрикадельок і обваляти їх у борошні.
На сковороді розігріти олію і обсмажити фрикадельки на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Викласти фрикадельки на тарілку і накрити кришкою.
Одну маленьку цибулину або половину середньої дрібно нарізати.
Зі сковороди, в якій смажилися фрикадельки, злити залишки олії і муки, влити трохи чистої рослинної олії, додати цибулю і обсмажити до прозорості.
Додати до цибулі томатну пасту, сметану, посипати все коріандром, поперчити, посолити, влити склянку (250 мл) теплої води і довести соус до кипіння.
Опустити в киплячий соус фрикадельки, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні протягом 5-6 хвилин.
Готову страву подавати з улюбленим гарніром, наприклад, вареним рисом або картопляним пюре.
Смачного!