Закусок на святковому столі має бути багато, тому пропонуємо вам підбірку рецептів апетитних, нескладних в приготуванні закусочних кульок на будь-який смак.
Симпатичні сирні кульки вдало впишуться будь святкове меню, ідеально підійдуть до легких алкогольних напоїв і безсумнівно сподобаються вашим гостям
1. Сирні кульки з фісташками і виноградом
Інгредієнти на 15 шт.:
- сир фета 350 грам;
- виноград солодкий великий (найкраще без кісточки) 15 шт .;
- лимон 0,5 шт .;
- фісташки 50 грам;
- свіжа зелень для прикраси.
Приготування:
- Фісташки очистити і порубати ножем або подрібнити за допомогою блендера.
- Лимон ретельно помити, обсушити і зняти цедру (тільки жовту частину). Цедру натерти на дрібній тертці.
- Фету розім’яти виделкою, додати лимонну цедру і перемішати.
Виноград помити і обсушити. - З сирної маси сформувати коржі, в центр коржа покласти виноградину і сформувати кульку.
- Обваляти кульки в рубаних фісташках.
- Викласти кульки на тарілку і поставити в холодильник на 30-40 хвилин для охолодження.
- Подавати, за бажанням, прикрасивши свіжою зеленню.
2. Закусочні кульки з сиру з корейською морквою і фісташками
Інгредієнти на 15-16 шт .:
- сир 10-15% 400 грам;
- сметана 3 ст. ложки;
- яйця 3 шт .;
- морква по-корейськи 100 грам;
- фісташки солоні 50 грам;
- свіжа або заморожена зелень;
- часник 2 зубчики (за бажанням);
- сіль за смаком.
Приготування:
- Яйця відварити круто, очистити, розділити на білки і жовтки. Окремо натерти білки і жовтки.
- З моркви по-корейськи злити зайву рідину і дрібно нарізати.
- Фісташки очистити від шкаралупи і подрібнити ножем або за допомогою блендера.
Зелень дрібно нарізати. - З’єднати в мисці сир, терті білки, моркву, фісташки, посолити, заправити сметаною і перемішати.
- За бажанням, додати в масу роздавлений через прес часник.
- Вологими руками скачати з маси кульки, завбільшки з волоський горіх, викласти на дошку і поставити в холодильник на 1 годину.
- Охолоджені кульки викласти на тарілку і посипати тертими жовтками.
- За бажанням, прикрасити закуску свіжою зеленню, тонко нарізаними смужками огірка або листям салату.
3. Сирні кульки з крабових паличок
Складові:
- сир твердий 200 грам;
- сир плавлений 1 шт. (100 грам);
- яйце 4 шт .;
- часник 1-2 зубчики;
- майонез (сметана, натуральний йогурт) 2-3 столові ложки;
- крабові палички 120 грам.
Приготування:
- Яйця відварити круто, остудити, очистити і натерти на дрібній тертці.
- Твердий сир і плавлений сир натерти на дрібній тертці.
- Крабові палички натерти на дрібній тертці.
- З’єднати разом яйця, обидва сири, 1/3 крабових паличок, додати роздавлений через прес часник, майонез (сметану, натуральний йогурт) і перемішати до однорідності.
- З отриманої маси сформувати 12-16 кульок розміром з волоський горіх.
- Обваляти кульки в крабовій стружці, що залишилася.
- Викласти кульки на тарілку і відразу подавати.
4. Сирні кульки з горіхами, журавлиною і зеленню
Складові:
- вершковий сир (Філадельфія) 250 грам;
- твердий сир (чеддер) 150 грам;
- коньяк або бренді 2 столові ложки;
- сушена журавлина 80 грам;
- волоські горіхи 80 грам;
- петрушка пучок.
Приготування:
- Сушену журавлину промити, обсушити, залити коньяком або бренді і залишити на 10-15 хвилин.
- Волоські горіхи обсмажити на сухій сковороді і подрібнити за допомогою блендера.
Петрушку дрібно порубати. - Твердий сир натерти на тертці, з’єднати з вершковим сиром і перемішати.
- Додати в сирну масу 2/3 журавлини разом з алкоголем і перемішати.
- Сформувати з сирної маси кульки, завбільшки з волоський горіх, обваляти їх в подрібнених горіхах, зелені і журавлині, що залишилася.
- Викласти кульки на тарілку і поставити в холодильник мінімум на 3-4 години.
- Особливо смачно подавати кульки разом з вином.