Домашня випічка набагато смачніша за магазинну, і це факт! Пропонуємо і вам спекти домашні круасани, і урізноманітнити тим самим, ваші сімейні сніданки у вихідні дні або невеликі перекуси. Такі рогалики дуже зручно давати дитині в школу, погодьтеся, адже всі діти люблять круасани.
Якщо не додавати в тісто дуже багато цукру, такі круасани можна поєднувати з сиром, шинкою, сиром і навіть з рибою. Ну а якщо ви віддаєте перевагу солодкій випічці, тоді додайте в тісто більше цукру і якусь ароматну есенцію.
В якості начинки для домашніх круасанів можна використовувати будь-яке варення, шоколадну пасту “Нутелла”, або будь-який крем.
Приготування домашніх круасанів не займе багато часу, а результат сподобається всім любителям домашньої випічки.
Складові:
- 500 гр борошна;
- 20 гр свіжих дріжджів (або пакетик сухих дріжджів);
- 125 мл молока;
- 125 гр йогурту;
- 3 ст.л. цукру;
- 1 ч.л. солі;
- 2 яйця;
- 70 гр розтопленого вершкового масла;
Щоб змастити тісто:
- 1-2 жовтки з невеликою кількістю молока.
Число порцій: 16
Час випікання: 90 хвилин
Приготування пишних домашніх круасанів:
1. Замочіть дріжджі в теплому молоці з цукром. Залиште дріжджі на 2 хвилини в цій суміші щоб вони активізувалися.
2. У великій мисці замісіть тісто з борошна, йогурту, яєць, солі і дріжджової суміші. Тісто має бути еластичним, не липким, і легко відходити від рук. Якщо консистенція тіста не зовсім та, яка потрібна, можете додати ще трохи борошна.
3. Якщо ви маєте в своєму розпорядженні час, щоб дати можливість тісту відпочити і піднятися близько 30 хвилин. Якщо у вас немає зайвого часу, тоді можете приступати до роботи з тістом відразу. Розділіть тісто на 8 кульок однакового розміру. Кожну кульку розкачайте в круглий коржик. Змастіть кожен коржик вершковим маслом і викладіть коржі один на один. Останній корж не треба змащувати маслом. Ще раз розкачайте тісто в тонкий лист. Кожен лист розріжте на 12 або 16 трикутників.
4. Викладіть на кожному трикутнику начинку і скрутіть їх в рогалики починаючи від зовнішньої сторони до внутрішньої. Застеліть на деко пергаментний папір і викладіть всі круасани на деко.
5. Дайте круасанам відпочити і піднятися близько 60 хвилин. Перед тим як випікати круасани змастіть їх яєчним жовтком змішаним з невеликою кількістю молока. Випікайте круасани при температурі 200 градусів, близько 15 хвилин.
Подавати круасани можна з чашкою гарячого молока або чаю.
Дуже смачна домашня випічка! Без перебільшень!
Готуйте з задоволенням і не забудьте поділитися цікавим рецептом з подругами в соцмережах!