Напевно у багатьох господинь в житті траплялася ситуація, коли їм привозили з риболовлі цілу гору риби. З одного боку, вони раді улову, але, з іншого боку, не знають, як підійти до нього. Посмажити, відварити, запекти? Хочеться, щоб приготування риби не займало багато часу.
У нас для вас є рішення – запечена риба, яка з легкістю дасть фору смаженій. Готується вона з картоплею, що робить страву досить ситною. Спробуйте приготувати, і ви будете приємно здивовані результатом. Можна взяти будь-яку річкову рибу: коропа, карася, ляща.
Складові:
- короп – 4 шт.
- картопля – 500 г
- помідор – 4 шт.
- лимон – 1 шт.
- часник – 4 зуб.
- цибуля – 2 шт.
- вершкове масло – 30 г
- оливкова олія – 2 ст. л.
- зелень за смаком
- чорний перець (мелений) за смаком
- сіль за смаком
Приготування:
Очистіть картоплю. Тонко її наріжте і викладіть на фольгу на деко.
В окремій мисці змішайте оливкову олію і вершкове масло, сіль, перець, зелень. Перемішайте. Полийте зверху картоплю.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте в неї деко з картоплею на 30 хвилин.
Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Подрібніть часник. Обсмажте на оливковій олії до напівготовності.
Дістаньте картоплю з духовки, викладіть на неї половину цибулі з часником, нарізані часточками помідори, зверху очищену рибу (зробіть неглибокі надрізи уздовж хребта), потім знову цибулю і помідори, що залишилися. Присипте приправою для риби. Покладіть лимон часточками.
Запікайте в духовці близько 40 хвилин.
Запечена риба виходить дуже апетитною. Подавайте делікатес, коли він охолоне. Хоча багато хто не може втриматися і з’їдає рибу ще гарячою.