Бефстроганов – це досить популярна страва, яка з’явилася в кінці ХІХ століття. Вона являє собою яловичину, нарізану дрібними шматочками і тушковану в сметанному соусі.
Ця страва подається до столу обов’язково в гарячому вигляді, так як холодною вона втрачає свої смакові якості. Кращим гарніром для цієї м’ясної страви буде гаряча смажена картопля з овочами.
Складові:
- яловичина – 500 г
- печериці – 200 г
- цибуля – 1-2 шт.
- сметана – 2 ст. л.
- гірчиця – 1 ст. л.
- пшеничне борошно – 1 ст. л.
- вода – 200 г
- соняшникова олія – 1 ст. л.
- сіль за смаком
- приправа для м’яса за смаком
Приготування:
Наріжте яловичину невеликими брусочками, очистіть і наріжте кільцями цибулю.
Печериці промийте і наріжте тонкими пластинами.
На розпеченій сковороді обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте гриби і обсмажте до випаровування рідини.
На розпечену сковороду викладіть м’ясо і обсмажте його до рум’яної скоринки. Потім додайте борошно і швидко перемішайте.
До цибулі і грибів додайте воду, сметану, гірчицю, сіль і спеції.
Перекладіть м’ясо в соус і протушкуйте то м’якості.
Приготуйте м’ясо за цим рецептом і переконайтеся, що бефстроганов – дуже ніжна страва в ароматному соусі.
Не забудьте поділитися цим рецептом з друзями в соціальних мережах!