Я не купую сир в магазині, тому що там стільки добавок, що страшно їсти.
Готую сама по рецепту, привезеному з Франції. Ділюся з вами!
Складові:
- 0,5 кг – сир від 9% жирності;
- 0,5 л – молоко від 3,5% жирності;
- 1 шт. – яйце;
- 0,5 ч.л. – сода;
- 50 гр. – вершкового масла;
- за смаком посолити.
Приготування
1. Беремо каструлю.
2. Змішуємо в ній молоко і сир.
3. Увесь час потрібно помішувати.
4. Коли молоко закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити на повільному вогні постійно помішуючи.
5. Коли побачите, що молоко втекло, перекидаємо сирну суміш в сито з марлею.
6. Коли сироватка стече, то в густу частину додаємо соду, масло і яйце і ставимо на маленький вогонь.
7. Весь час помішуємо і варимо близько 5 хвилин.
8. Вимикаємо газ і перекладаємо сир в заздалегідь приготовлену для нього форму.
9. Раджу застелити її марлею, щоб потім швидко і легко вийняти готовий сир.
10. Ставимо форму в холодильник на ніч.
11. Вранці можете їсти.
Смачного!