Хочете приготувати на сніданок щось смачне, але немає часу? Є чудовий варіант: сирні грінки «П’ятихвилинки».
Всього кілька інгредієнтів, мінімум часу і на столі з’явиться ароматна закуска. До речі, такі грінки і гостям можна запропонувати: пальчики оближуть і добавки попросять.
Сирні грінки виглядають спокусливо, виходять дуже смачними і апетитними. Поєднання хрусткого батона і ніжної сирної начинки настільки гармонійне, що ще нікого не залишило байдужим.
Склад продуктів:
- один батон;
- 120 грам твердого сиру;
- дві столові ложки сметани;
- третина чайної ложки солі;
- 20 грам вершкового масла;
- чорний мелений перець – за смаком;
- чотири пір’їнки зеленої цибулі.
Сирні грінки «П’ятихвилинка»: покроковий процес приготування
1. Починаємо відразу з начинки.
2. Твердий сир натираємо на крупній тертці і перекладаємо в миску.
3. Додаємо буквально щіпку солі і сметану: але, бажано, щоб сметана була густою.
4. Відправляємо туди ж 20 грам м’якого вершкового масла (його необхідно заздалегідь дістати з холодильника), перчимо до смаку.
5. Кілька пір’їнок зеленої цибулі дрібно рубаємо ножем і теж кладемо в начинку.
6. Все ретельно розмішуємо ложкою, щоб маса була однорідною.
7. Батон нарізаємо на тонкі шматочки: а ще краще, купити вже нарізаний хліб.
8. Змащуємо скибочки батона начинкою не дуже товстим шаром.
9. Деко застилаємо пергаментним папером або папером для випічки (змащувати не потрібно), викладаємо на нього сирні грінки «П’ятихвилинки».
10. Ставимо деко в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10-15 хвилин.
11. Як тільки сир покриється легким рум’янцем, грінки готові: можна подавати на стіл і йти будити домочадців.
12. Накриваємо на стіл: подаємо шалені сирні грінки «П’ятихвилинки» з чашкою ароматної кави, чаю або какао.
13. Такий ніжний перекус з хрусткою скоринкою наминали за обидві щоки всі: і діти, і дорослі.
Не вірите? Обов’язково перевірте і заходьте на наш сайт за новими рецептами.