Жоден святковий стіл не можливо уявити без холодної м’ясної нарізки. Заводська ковбаса дорога, шкідлива, і для чого вона, якщо є гідна альтернатива!
Домашні м’ясні рулети – вибір тих, хто цінує класичний смак красиво поданої страви. Адже в розрізі така закуска завжди виглядає надзвичайно! У цій статті ми зібрали для вас тільки найкращі рецепти святкових рулетів. Впевнені, вашим гостям сподобаються їх смак, соковитість і ніжність.
Рулет зі свинини з зеленню
Інгредієнти:
- 1 кг свинячої вирізки
- 1 пуч. петрушки
- 1 пуч. кропу
- 15 зуб. часнику
- 150 г бекону
- 3 ст. л. соняшникової олії
- 500 мл м’ясного бульйону
- 150 г сирного сиру
- 4 ст. л. вершків жирністю 10-15%
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
Приготування:
- М’ясо вимийте, обсушіть паперовим рушником, розріжте так, щоб вийшов пласт.
- Накрийте харчовою плівкою і злегка відбийте, потім приправте сіллю і перцем за смаком.
- Зелень дрібно наріжте, змішайте з 2 подрібненими зубчиками часнику. Дві третини отриманої маси розподіліть по м’ясному пласту. Прикрийте зелень скибочками бекону.
- Заверніть рулет якомога щільніше, перев’яжіть джгутом, перекладіть в вогнетривку форму. Влийте бульйон, відправте рулет запікатися протягом години при 200 градусах. Періодично поливайте м’ясо бульйоном.
- За 20 хвилин до закінчення приготування в форму викладіть неочищений часник, що залишився. Після цього вийміть форму з духовки.
- Для ароматного соусу дістаньте часник, очистіть і розімніть вилкою. Змішайте з сиром, зеленню, що залишилася і вершками. Посоліть за смаком, викладіть в піалу і подайте з рулетом.
М’ясний рулет з грибами і сиром
Інгредієнти :
- 1 кг свинини (ошийок, карбонад)
- 300 г грибів (печериці, гливи)
- 100 г твердого сиру
- 1 цибулина
- 0,5 пуч. кропу
- 1 болгарський перець
- 100 мл соняшникової олії
- 20 г вершкового масла
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
Приготування:
- М’ясо вимийте, обсушіть паперовим рушником. Розріжте так, щоб вийшов пласт. Через плівку злегка відбийте м’ясо, посоліть, поперчіть з обох сторін.
- Гриби вимийте, якщо потрібно, очистіть і наріжте невеликими кубиками. Обсмажте на соняшниковій олії до золотистого кольору. Цибулю дрібно наріжте і пропассеруйте в окремій сковороді. Гриби і цибулю пересипте в миску. Додайте подрібнений кріп, нарізаний кубиками болгарський перець, тертий сир і подрібнений часник. Перемішайте начинку.
- Розподіліть начинку по м’ясному пласту. Заверніть м’ясо в рулет, перев’яжіть джгутом. Форму для запікання змастіть вершковим маслом, перекладіть туди рулет, накрийте фольгою. Готуйте при 180 градусах 60 хв. Потім фольгу зніміть, полийте жиром, що виділився з рулету і готуйте ще 20 хвилин.
Рулет з яловичини з куркою і маринованими огірками
Інгредієнти:
- 1 кг яловичини
- 700 г курячого філе
- 3 ч. л. гірчиці
- 2 зуб. часнику
- 1 ч. л. сухих італійських трав
- 3 мариновані огірки
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
- 1 яйце
- 3 ст. л. борошна
- 3 ст. л. панірувальних сухарів
- 2 ст. л. соняшникової олії
Приготування :
- Яловичину промийте, обсушіть, розріжте так, щоб вийшов пласт товщиною 0,7-1 см. Змастіть м’ясо гірчицею, змішаною з пропущеним через прес часником, сіллю і італійськими травами.
- Куряче філе наріжте смужками, викладіть на яловичину. Огірки наріжте соломкою і викладіть на філе.
- Заверніть пласт в рулет, обв’яжіть джгутом. Обваляйте рулет в борошні, після цього занурте у збите яйце. Повторіть процедуру, потім обваляйте в панірувальних сухарях.
- Обсмажте з усіх боків на олії, потім перекладіть у форму для запікання, накрийте фольгою і готуйте при 180 градусах 40 хвилин. За 10 хвилин до закінчення запікання фольгу зніміть.
М’ясний рулет з курагою
Інгредієнти :
- 1 кг м’яса (свинина, яловичина, індичка)
- 100 г кураги
- 0,5-1 ч. л. солі
- 1 скл. води
- чорний перець за смаком
- паприка за смаком
- мелений імбир за смаком
Приготування :
- Курагу залийте гарячою водою, залиште на 15 хвилин.
- М’ясо промийте, обсушіть, розріжте так, щоб вийшов пласт. Злегка відбийте пласт, посипте спеціями і сіллю. Викладіть курагу і щільно скрутіть м’ясо в рулет. Скріпіть рулет джгутом.
- Перекладіть м’ясо в жароміцних форму з водою, накрийте фольгою. Готуйте при 180 градусах 1,5 години. Зніміть фольгу, полийте рулет бульйоном, готуйте ще 15 хвилин.
М’ясний рулет з мандаринами
Інгредієнти :
- 500-600 г свинячої вирізки
- 200 г бекону (нарізаного смужками)
- 2 великих мандарина
- 150 г твердого сиру (нарізаного пластинами)
- 1 ст. л. сметани
- 1 ч. л. гірчиці
- 1 ч. л. приправи для м’яса
- сіль за смаком
- М’ясо промийте, обсушіть паперовим рушником, розріжте так, щоб вийшов пласт. Злегка відбийте через плівку. Посипте спеціями для свинини.
- Змішайте сметану з гірчицею, змастіть отриманим соусом м’ясо. Мандарини очистіть від шкірки і розділіть на часточки. Часточки очистіть від плівок.
- На змащене м’ясо викладіть пластинки сиру, зверху розкладіть мандаринові дольки.
- Заверніть пласт в рулет, оберніть пластинками бекону, скріпіть джгутом. Помістіть рулет в рукав для запікання. Готуйте при 190 градусах 40 хвилин, потім пакет відкрийте і запікайте ще 10 хвилин.
Але ж варіацій м’ясних рулетів стільки, що дух захоплює. І, як бачите, готувати їх не складніше, ніж звичне м’ясо по-французьки.
Сподіваємося, вам з нами смачно. Будь ласка, поділіться статтею з друзями!