Незрівнянні м’ясні рулети для святкового столу: 5 надзвичайно смачних рецептів

Жоден святковий стіл не можливо уявити без холодної м’ясної нарізки. Заводська ковбаса дорога, шкідлива, і для чого вона, якщо є гідна альтернатива!

Домашні м’ясні рулети – вибір тих, хто цінує класичний смак красиво поданої страви. Адже в розрізі така закуска завжди виглядає надзвичайно! У цій статті ми зібрали для вас тільки найкращі рецепти святкових рулетів. Впевнені, вашим гостям сподобаються їх смак, соковитість і ніжність.

Рулет зі свинини з зеленню

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячої вирізки
  • 1 пуч. петрушки
  • 1 пуч. кропу
  • 15 зуб. часнику
  • 150 г бекону
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 500 мл м’ясного бульйону
  • 150 г сирного сиру
  • 4 ст. л. вершків жирністю 10-15%
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком

Приготування:

  • М’ясо вимийте, обсушіть паперовим рушником, розріжте так, щоб вийшов пласт.
  • Накрийте харчовою плівкою і злегка відбийте, потім приправте сіллю і перцем за смаком.
  • Зелень дрібно наріжте, змішайте з 2 подрібненими зубчиками часнику. Дві третини отриманої маси розподіліть по м’ясному пласту. Прикрийте зелень скибочками бекону.
  • Заверніть рулет якомога щільніше, перев’яжіть джгутом, перекладіть в вогнетривку форму. Влийте бульйон, відправте рулет запікатися протягом години при 200 градусах. Періодично поливайте м’ясо бульйоном.
  • За 20 хвилин до закінчення приготування в форму викладіть неочищений часник, що залишився. Після цього вийміть форму з духовки.
  • Для ароматного соусу дістаньте часник, очистіть і розімніть вилкою. Змішайте з сиром, зеленню, що залишилася і вершками. Посоліть за смаком, викладіть в піалу і подайте з рулетом.

М’ясний рулет з грибами і сиром

Інгредієнти :

  • 1 кг свинини (ошийок, карбонад)
  • 300 г грибів (печериці, гливи)
  • 100 г твердого сиру
  • 1 цибулина
  • 0,5 пуч. кропу
  • 1 болгарський перець
  • 100 мл соняшникової олії
  • 20 г вершкового масла
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком

Приготування:

  • М’ясо вимийте, обсушіть паперовим рушником. Розріжте так, щоб вийшов пласт. Через плівку злегка відбийте м’ясо, посоліть, поперчіть з обох сторін.
  • Гриби вимийте, якщо потрібно, очистіть і наріжте невеликими кубиками. Обсмажте на соняшниковій олії до золотистого кольору. Цибулю дрібно наріжте і пропассеруйте в окремій сковороді. Гриби і цибулю пересипте в миску. Додайте подрібнений кріп, нарізаний кубиками болгарський перець, тертий сир і подрібнений часник. Перемішайте начинку.
  • Розподіліть начинку по м’ясному пласту. Заверніть м’ясо в рулет, перев’яжіть джгутом. Форму для запікання змастіть вершковим маслом, перекладіть туди рулет, накрийте фольгою. Готуйте при 180 градусах 60 хв. Потім фольгу зніміть, полийте жиром, що виділився з рулету і готуйте ще 20 хвилин.

Рулет з яловичини з куркою і маринованими огірками

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини
  • 700 г курячого філе
  • 3 ч. л. гірчиці
  • 2 зуб. часнику
  • 1 ч. л. сухих італійських трав
  • 3 мариновані огірки
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. борошна
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів
  • 2 ст. л. соняшникової олії

Приготування :

  • Яловичину промийте, обсушіть, розріжте так, щоб вийшов пласт товщиною 0,7-1 см. Змастіть м’ясо гірчицею, змішаною з пропущеним через прес часником, сіллю і італійськими травами.
  • Куряче філе наріжте смужками, викладіть на яловичину. Огірки наріжте соломкою і викладіть на філе.
  • Заверніть пласт в рулет, обв’яжіть джгутом. Обваляйте рулет в борошні, після цього занурте у збите яйце. Повторіть процедуру, потім обваляйте в панірувальних сухарях.
  • Обсмажте з усіх боків на олії, потім перекладіть у форму для запікання, накрийте фольгою і готуйте при 180 градусах 40 хвилин. За 10 хвилин до закінчення запікання фольгу зніміть.

М’ясний рулет з курагою

Інгредієнти :

  • 1 кг м’яса (свинина, яловичина, індичка)
  • 100 г кураги
  • 0,5-1 ч. л. солі
  • 1 скл. води
  • чорний перець за смаком
  • паприка за смаком
  • мелений імбир за смаком

Приготування :

  • Курагу залийте гарячою водою, залиште на 15 хвилин.
  • М’ясо промийте, обсушіть, розріжте так, щоб вийшов пласт. Злегка відбийте пласт, посипте спеціями і сіллю. Викладіть курагу і щільно скрутіть м’ясо в рулет. Скріпіть рулет джгутом.
  • Перекладіть м’ясо в жароміцних форму з водою, накрийте фольгою. Готуйте при 180 градусах 1,5 години. Зніміть фольгу, полийте рулет бульйоном, готуйте ще 15 хвилин.

М’ясний рулет з мандаринами

Інгредієнти :

  • 500-600 г свинячої вирізки
  • 200 г бекону (нарізаного смужками)
  • 2 великих мандарина
  • 150 г твердого сиру (нарізаного пластинами)
  • 1 ст. л. сметани
  • 1 ч. л. гірчиці
  • 1 ч. л. приправи для м’яса
  • сіль за смаком

Приготування :

  • М’ясо промийте, обсушіть паперовим рушником, розріжте так, щоб вийшов пласт. Злегка відбийте через плівку. Посипте спеціями для свинини.
  • Змішайте сметану з гірчицею, змастіть отриманим соусом м’ясо. Мандарини очистіть від шкірки і розділіть на часточки. Часточки очистіть від плівок.
  • На змащене м’ясо викладіть пластинки сиру, зверху розкладіть мандаринові дольки.
  • Заверніть пласт в рулет, оберніть пластинками бекону, скріпіть джгутом. Помістіть рулет в рукав для запікання. Готуйте при 190 градусах 40 хвилин, потім пакет відкрийте і запікайте ще 10 хвилин.

Але ж варіацій м’ясних рулетів стільки, що дух захоплює. І, як бачите, готувати їх не складніше, ніж звичне м’ясо по-французьки.

Сподіваємося, вам з нами смачно. Будь ласка, поділіться статтею з друзями!

Джерело

Поділись


Новини партнерів